• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Satır Eklenince Makrodaki Satır Numaralarının Değişmemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlarım,

Dosyamın MAAS ODEME LISTESI sayfası 2. satırdan sonra 3 adet satır ekledim ama makrolar 4. satırdan başlayarak işlem yaptığı için sayfamın tasarımı bozuldu.
Dosyamı kopyalayarak farklı bir dosyada tüm A4 hücrelerini A7 olarak değiştirdim ancak ya gözümden kaçırdığım kod kaldı ya da bilmediğim başka bir husus var.

Sizlerden ricam dosyamın düzenini bozmadan satır ekleme işlemini nasıl yapabilirim, bu mümkün değilse kodları düzeltme konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Dosyam kişisel veriler içerdiği için yardımcı olabilecek yönetici rica etsem dosyamı da silebilir mi acaba?

Merhaba.
Öncelikle dosyanızda kişisel verileri koruma kanununa aykırı veriler mevcut. TC kimlik numaraları vs.
Bu nedenle açar açmaz kapattım dosyanızı ve bilgisayarımdan sildim.

Çözüme gelince;
Makronun çalışmaya başlayacağı satırı dinamik olarak belirlemek işinizi görecektir.
Örneğin : Sıralı verileriniz varsa ve bu A sütununda ise. Makronun çalışmaya başlayacağı yeri şöyle bulabilirsiniz.
Sıra 1 den başlıyorsa öncelikle 1 in ilgili sütunda kaçıncı olduğunu bulursunuz. Bunu bir değişkene atayıp makro başlangıcında referans olarak kullanırsınız.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Örneği güçlendirmek için kod yazılmıştır gerçek sonuç değildir. Mantığı anlatmak için

iyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Günaydınlar hocam,

öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Dosyamı inceleyebilirseniz birçok sayfa ile bağlantısı olduğunu göreceksiniz yani ben bunları tek tek bakarak 7 tane değişiklik yaptığım halde satırları ayarlayamadım.

Nasıl bir düzenlenleme yapacağım bilemiyorum.

Aşağıdaki bölümleri değiştirip dener misiniz?
Modul1 BORDRO_ISLEMLERI kodları.
HTML:
Kod:

Maaş Ödemes Listesi sayfası CommandButton1_Click kodları
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkür ederim alparslan hocam ilk günün yoğunluğundan dönemedim yarın deneyeceğim inşallah

Konu Sahibi
Teşekkür ederim. Dün evde denemiştim hata verdi ama maaş ödeme listesi sayfasında kodun devamını da yapıştırmıştım.
Yeni bordroyu ekleyip deneyeceğim hocam.

Konu Sahibi
Ellerinize sağlık hocam sıkıntı yok. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri