Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
hocam teşekür ederim sağolun data sayfasında veri 1 0 2 bunlar sonucSayın Kokorecci ; Öyle bir sormuşsunuz ki, tek kelime anlamadım.
Sorunuzu açarsanız yardımcı olmaya çalışırım.
umarım anlatabilmşimdir hocamSayın Kokorecci ; Öyle bir sormuşsunuz ki, tek kelime anlamadım.
2'leri sayarsanız 4 olur, toplarsanız 8 olur. AÇIKLAMANIZ DAHİ AÇIKLAMAYA muhtaç. İstenilen şartları taşıyanları SAYACAK MIYIZ TOPLAYACAK MIYIZ?2 27
2 27
2 27
2 27
4 tane toplam bulmuş
1 Cİ ŞART toplayacagız hocam (A SUTUNUN TOPLAMINI ALDIRACAGI) SONUC DEĞERİMİZexcelcan hocam soruyu anlayabilsem kolay mı zor mu olduğunu da anlayacağım ama inanın soruyu hala anlamadım.
Sayın Kokorecci ;
1- Öncelikle DATA sayfasında A ve B sütununda olan hücreler metin olarak biçimlendirilmiş. Bu sebeple toplama işlemi yapılacaksa yapamayız. Önce hücre biçimlendirmelerinin düzeltilmesi lazım.
2-
2'leri sayarsanız 4 olur, toplarsanız 8 olur. AÇIKLAMANIZ DAHİ AÇIKLAMAYA muhtaç. İstenilen şartları taşıyanları SAYACAK MIYIZ TOPLAYACAK MIYIZ?
3- Diyelimki DATA sayfasında şunu yaptık:
A sütunu 1 olanları, (TEKLİ DEĞER)
B sütunu 0 olanları, (ÇİFTLİ DEĞER)
C sütunu 2 olanları (MBS)
filtreledik. Bu filtreleme sonucunda oluşan tabloda A-B-C sütunlarından hangisini TOPLAYACAK/SAYACAĞIZ?
4- Ya da hangi sütunları filtreleyip sonra işlem yapacağız?
Vb. vb....
5- Kullandığınız EXCEL versiyonu nedir?
teşekürler hocam cevab verdıgınız içinBenim anladığım çiftli değer 00 sabit kalmak şartıyla
Tekli değer(0-1-2) ile MBS(1-2-3) kombine edilecek
bu kombinasyonlar sayılacak. Dağılım resimdeki gibi olur.
Eğer böyleyse soru kolay.
55728 kaydın 75 tane buldu diyor aşağıdateşekürler hocam cevab verdıgınız için
00 değer sabit değil hocam 00 dan 99 za kadar değer var sayfa ikide a sutununda o değerlerim var
formulü aşagıya çektimizde
00
01
02
03
-
-
-
-gidiyor böyle 99 za kadar demek istediğim
misal 61 çiftli değerim var sayalım
61 ile soonuclanan veri 1 kaçtane
61 ile sonuclanan veri 0 kac tane
61 ile sonuclanan ver 2 kaç tane
2 ci şart
61 ile sonunclanan mbs 1 sectiğimizde sonuc 1 kac tane
61 ile sonunclanan mbs1 sectiğimizde sonuc 0 kaç tane
61 ile sonuclanan mbs 1 sectıgımızde sonuc 2 kac tane göndü bu ustam
Anlatamadıgımdan kaynaklanıyor hocam yanı formülle toplayamadım at altaSayın Kokorecci ; Öyle bir sormuşsunuz ki, tek kelime anlamadım.
2016Kullandığınız Excel versiyonu nedir?