• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sağdandanparçaal hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

salanar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
Merhaba, arkadaşlar bu sağdan parçaal soldan parçaal'ın mantığını anlamak istiyorum..

Formül kullanımı hakkında detaylı bilgi verebilecek varmı.. Yada bu tarz formüllerin izahıyla birlikte destek alabileceğimiz yer..

Misal ben İbrahim ismindeki son 2 harfi almak istemiyorum
Sağdanparçaal'ın kullanımındaki formülün izahı gibi..

Çözüm
İzleyiniz.

Sağdan 2 karakteri almak istemiyorsanız.
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

İbrahim A1 hücresinde ise
HTML:
CSS:

UZUNLUK fonksiyonu hücredeki veya metindeki karakter sayısını verir.
SOLDAN fonksiyon metinin başından (solundan) itibaren kaç karakteri alacağımızı belirtmek için kullanırız.
SAĞDAN fonksiyonu metinin sonundan (sağından) itibaren kaç karakteri alacağımızı belirtmek için kullanırız.
PARÇAAL fonksiyonu bir metnin kaçıncı karakterinden itibaren kaç tane karakteri alacağımızı gösterir.
İzleyiniz.

Sağdan 2 karakteri almak istemiyorsanız.
HTML:
CSS:

İbrahim A1 hücresinde ise
HTML:
CSS:

UZUNLUK fonksiyonu hücredeki veya metindeki karakter sayısını verir.
SOLDAN fonksiyon metinin başından (solundan) itibaren kaç karakteri alacağımızı belirtmek için kullanırız.
SAĞDAN fonksiyonu metinin sonundan (sağından) itibaren kaç karakteri alacağımızı belirtmek için kullanırız.
PARÇAAL fonksiyonu bir metnin kaçıncı karakterinden itibaren kaç tane karakteri alacağımızı gösterir.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri