• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Sadece bir excel dosyası için el ile hesaplama yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tugbina

Yeni Üye
Aldığı beğeni
33
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhabalar;

Oldukça yüklü bir Excel dosyam var, dosyanın içinde birden fazla çalışma sayfası var, dosyayı xlsb şeklinde kaydediyorum ve hesaplamayı da el ile işaretliyorum, ancak hesaplama "el ile hesaplama " olarak işaretlenince tüm excel dosyalarına uygulanıyor, halbuki ben sadece bu dosyada el ile hesaplama yapsın istiyorum, diğerleri excel dosyalarım otomatik hesaplayabilir.
Özetle sadece birden fazla çalışma sayfası olan bir excel dosyasına özel olarak el ile hesaplama yapmak mümkün mü?

Çözüm
Herhangi bir dosyada hesaplama otomatik seçildiğinde sizin el ile hesaplama
yaptığınız dosya için de hesaplama otomatik olmakta ve tekrar hesaplanmaktadır.
sizin istediniz için aklıma gelen en basit çözüm dosyadan ayrıldığınızda dosyayı kapatmak.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Dosyanızın Buçalışmakitabı' nın kod bölümüne yapıştırıp, kaydedin.
Dosyanız makro içerebilen formatta olmalıdır.
HTML:
Kod:

Bir sayfada çalışma yaparken, el ile hesaplama yapıp, sayfadan çıkınca bu sayfadaki formüller toptan otomatik hesaplanacak ve diğer sayfalarda otomatik hesaplanmaya devam edilecekse ilgili sayfanın kod modülüne yapıştırın
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhabalar,
Her iki çözümü de denedim ancak başlangıçta yine formülleri güncelledi. Tekrar "el ile hesaplama " olarak işaretle yapmak zorunda kaldım.
Formüller kısmına baktığımda otomatik hesaplama işaretliydi. Formüller dağınık şekilde olduğundan workbook şeklinde ilerlemem daha uygun olur gibi
Başlangıçta çalışan bir kaç makrom daha var, acaba bu yüzden olabilir mi?

Başlangıçta çalışan makrolar;
Sub Auto_Open()
UserForm1.Show
End Sub

Çok fazla pivot tablosu olduğu için şu makroyu da eklemiştim, cache silsin diye, belki buton ile aktif olan bir makro yapılmalı bunun için bilemedim:

Private Sub Workbook_Open()

Dim xPt As PivotTable

Dim xWs As Worksheet

Dim xPc As PivotCache

Application.ScreenUpdating = False

For Each xWs In ActiveWorkbook.Worksheets

For Each xPt In xWs.PivotTables

xPt.PivotCache.MissingItemsLimit = xlMissingItemsNone

Next xPt

Next xWs

For Each xPc In ActiveWorkbook.PivotCaches

On Error Resume Next

xPc.Refresh

Next xPc

Application.ScreenUpdating = True

End Sub

Aslında kavramlar biraz karışmış, bir dosyada "el ile hesaplama" ayarlamış ise sadece o dosyada geçerli olur,
Bir dosyanın sayfaları arasında böyle bir durum, olmasını istiyor olmanız gerek.
Önerilen iki kodda başka bir durum olmadığına göre yapılmış, örnek dosya eklerseniz,, çözüm aramaya çalışalım.

Son düzenleme:
1. "el ile hesaplama " seçin ya da
2. Aşağıdaki Kodu kullanın
HTML:
Kod:
3. Çalışma sayfasında iken hesaplama yapmak istiyorsanız çalışma sayfasının ilgili kodlarında ActiveSheet.Calculate kullanın

Herhangi bir dosyada hesaplama otomatik seçildiğinde sizin el ile hesaplama
yaptığınız dosya için de hesaplama otomatik olmakta ve tekrar hesaplanmaktadır.
sizin istediniz için aklıma gelen en basit çözüm dosyadan ayrıldığınızda dosyayı kapatmak.
HTML:
Kod:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri