• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Run-Time Error 9 Subscript out of range

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

cuneytar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhabalar
Şirket içerisinde kullandığımız makrolu taslağımızı dışardan farklı bir pc ye gönderdiğimizde ek olarakta yüklediğim " Run-Time Error 9 Subscript out of range" hataları alıyoruz. Evimdeki masaüstü pcme aynı dosyayı atıp denedim sorun çalışıyor. Yardımlarınızı rica ederim.

Anladığım kadarıyla bilgisayarlar arasındaki office sürüm farklılıklarından kaynaklanıyor.

Muhtemelen daha eski bir sürümde dosyayı açmayı denediğinizde
desteklenmeyen nesne ve özellikler nedeniyle onarım yaparak bunları kaldırıyor ve
sonrasında kodun başvurduğu bir sayfa,nesne vs. bulunamadığından hataya düşüyor olabilir.

Daha büyük bir ihtimal ise yine sürüm farklılığından kaynaklı olarak
sayfaların maksimum satır sayısı farklılığı olabilir.

Not: Çalışmayan PC lerde varsayılan bir yazıcı olduğundan emin olun.

Konu Sahibi
Anladığım kadarıyla bilgisayarlar arasındaki office sürüm farklılıklarından kaynaklanıyor.

Muhtemelen daha eski bir sürümde dosyayı açmayı denediğinizde
desteklenmeyen nesne ve özellikler nedeniyle onarım yaparak bunları kaldırıyor ve
sonrasında kodun başvurduğu bir sayfa,nesne vs. bulunamadığından hataya düşüyor olabilir.

Daha büyük bir ihtimal ise yine sürüm farklılığından kaynaklı olarak
sayfaların maksimum satır sayısı farklılığı olabilir.

Not: Çalışmayan PC lerde varsayılan bir yazıcı olduğundan emin olun.
Teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için. Office sürümleri ikinsidede 13 versiyon şuanda. Yalnız windows sürümleri ve windows dilleri farklı acaba bundan kaynaklı olabilirmi? Evimde office 2019 sürümlü win 10 tr yüklü pc de deniyorum sorun yaşamıyorum. Bu denediğimiz yurtdışı ofis laptopumuz win11 rusça yüklü.

TEKLİF-151 sayfasının adındaki "İ" harfinden kaynaklanıyor olabilir.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri