• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Resmin Üstüne Mouse İle Tıklayınca Farklı Resim Yapışması

redant

Gold Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 365 TR
Gold Bitiş
8 Kasım 2025
Konu Sahibi
Merhabalar,

A, B, C ve D sayfalarım var. Bu her sayfada Resim1, Resim2, Resim3 ve Resim4 adlı resimlerim mevcut. Bu sayfadaki resimlerden birine tıklayınca tıkladığım yerin merkezine; resimler sayfasındaki R1 adlı resmin yapışmasını istiyorum. Nasıl yapabilirim? Çok teşekkürler herkese.

Merhaba.

"tıkladığım yerin merkezine" derken "yer" ile neyi kast ediyorsunuz? Sayfanın merkezi mi Resmin merkezi mi?

Ayrıca örnek dosya hazırlayıp dosya.tc gibi bir sitede paylaşırsanız daha hızlı/doğru cevap alırasınız.

Konu Sahibi
Merhaba.

"tıkladığım yerin merkezine" derken "yer" ile neyi kast ediyorsunuz? Sayfanın merkezi mi Resmin merkezi mi?

Ayrıca örnek dosya hazırlayıp dosya.tc gibi bir sitede paylaşırsanız daha hızlı/doğru cevap alırasınız.
Resmin merkezini.

Örnek dosyada mavi şekle tıklayın, yeşil şekil, bu mavi şeklin merkezine gelecektir. Kodları kendi dosyanıza uyarlayın.

Ekli dosyalar

Yeşil resmin başka bir sayfada olması durumuna göre #4 mesajdaki dosyayı güncelledim. Yeşil şekil Sayfa2"de.

Konu Sahibi
Örnek dosyada mavi şekle tıklayın, yeşil şekil, bu mavi şeklin merkezine gelecektir. Kodları kendi dosyanıza uyarlayın.
Alicimri Hocam merhaba,

Öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Aşağıdaki resimde kırmızı ile işaretlediğim yere tıkladığımda sağ alt çarpraza doğru yapıştırıyor. Aynı yere art arda bassam dahi peşine ekleyip devam ediyor.

Benim sizelerden ricam 1 kere tıkladığım zaman resimde mouseun tam merkezine yapışsın istiyorum.

1759179785044.png

Teşekkürler.

Yeni örnek dosyayı, #1 mesajda belirttiğiniz şekilde oluşturdum.
Dosyayı ilk açtığınızda, Makro2'yi bir defa çalıştırın, artık, resimlere tıkayınca Makro1'i her sayfa ve her resimde çalıştırması gerek, bu Makro2'yi silebilirsiniz.

Ekli dosyalar

Sonradan fark ettim, herhalde, resmin merkezine gelmesinden vaz geçip, Mausun tıklandığı yere gelmesini istiyorsunuz. Bunun için sayfalardaki resimlerin ActiveX Image nesnesi olması ve daha önce önerdiğim kodların tümden değişmesi gerek.

Konu Sahibi
Sonradan fark ettim, herhalde, resmin merkezine gelmesinden vaz geçip, Mausun tıklandığı yere gelmesini istiyorsunuz. Bunun için sayfalardaki resimlerin ActiveX Image nesnesi olması ve daha önce önerdiğim kodların tümden değişmesi gerek.
Ali Bey merhaba,

İlginiz için teşekkür ederim. Resmin merkezine gelmesini istemiyorum. Mouse ile tıkladığım yere gelmesini istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz acaba? Teşekkür ederim.

Sayın redant yukarıda da söylediğim gibi örnek bir dosya hazırlayıp paylaşsanız en hızlı ve en doğru yanıtı alırsınız.
Dosyanızı tahmin ederek bir çözüm bulmamızı beklemeniz çözüm bulmayı zorlaştırıyor.

Sayın @redant yukarıda da söylediğim gibi örnek bir dosya hazırlayıp paylaşsanız en hızlı ve en doğru yanıtı alırsınız.
Dosyanızı tahmin ederek bir çözüm bulmamızı beklemeniz çözüm bulmayı zorlaştırıyor.
Ali Bey merhaba,

İlginiz için teşekkür ederim. Resmin merkezine gelmesini istemiyorum. Mouse ile tıkladığım yere gelmesini istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz acaba? Teşekkür ederim.
Özel bilgileri silin orijinal dosyanızı ekleyin.

Geri