• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Renge göre gruplama yaptırma kodu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar daha önce burdan yardım almıstım renge göre gruplandırmada , şimdi data sayfasını renk sayfasına göre gruplamak istiyorum örneğin sadece GMY seçtiğimde o gelsin GMY ve müdür seçtiğimde ikisi birlikte gelsin. Nasıl yapabilirim? Userformda bazı kodlar var yardımcı olabilirseniz cok sevinirim teşekkür ederim.

Düzenleme ektedir umarım doğru yapmışımdır. Önce herhangi bir hücreye tıklayıp renk bulma butonuna basınca o rengin numarasını veriyor ona göre o numarayı koda yazıyorsun. Renk bulma butonunu onun için koydum. Ben butonlara renk adı verdim sen değiştirirsin. İncele dönüş yap.

Konu Sahibi
Düzenleme ektedir umarım doğru yapmışımdır. Önce herhangi bir hücreye tıklayıp renk bulma butonuna basınca o rengin numarasını veriyor ona göre o numarayı koda yazıyorsun. Renk bulma butonunu onun için koydum. Ben butonlara renk adı verdim sen değiştirirsin. İncele dönüş yap.
Hocam burdaki tek sorun ben aynı anda hem gri hem yeşil aynı anda seçmem gerekiyor ikisini birlikte getirsin istiyorum, çok teşekkürler. Birde renk kodlarını renk sayfasından okursa orda degısıklık yaptıgımda da o degısıklıgı algılar daha ıyı olabilir hocam

VisualBasic.gif

Bir örnek hazırladım. Kontrol eder misiniz?

Merhabalar
Dosya ektedir.

Son düzenleme:
Çözüm
Merhabalar

direk filtreleme yapmıyor

seçilen renklerin karşılığındaki A hücresine 1 yazıyor
Sonrası süzme işlemini A sutunundan 1 i seçerek yapıyorsunuz

Not: hangi sutundan filtreleme yapacaksınız önce imleç o sutunda olmalı

Merhabalar

Filtreleme de eklendi

Not: hangi sütundan filtreleme yapacaksınız filtreleme butonuna basmadan önce imleç o sütunda olmalı

Konu Sahibi
Merhabalar

Filtreleme de eklendi

Not: hangi sütundan filtreleme yapacaksınız filtreleme butonuna basmadan önce imleç o sütunda olmalı
Hocam birden fazla sütuna göre filtreleme yapıyorum ama nasıl seçebilirimki, ornegın grı olan alanı sectım ama yıne de yapmadı.

Merhaba
CheckBox da gri olanı klikleyip filtreleyiniz

Merhabalar
Evet

5. mesajda dosyayı tekrar revize ettim

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Merhabalar
Evet

5. mesajda dosyayı tekrar revize ettim
Hocam harikasınız oldu , sadece fıltreleme yapması ıcın o sutunda olması gerekıyor ya ımlecın onu duzenleyemez mıyız hocam, cunku bu formatı saece ben kullanmcam baska kısıler onu anlayamayabılır düzenlenebiliyorsa cok iyi olur, örneğin hep 3.sütuna göre filtrelesin gibi olabilir.

Merhabalar

Aşağıdaki gibi 5 nolu dosya güncelleme yapıldı

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
kısmını
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
olarak değiştiriniz

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Merhabalar

bende hata vermiyor
nasıl bir işlem yaptınız bu hatayı aldınız

Merhaba Bu dosya değil ki
5 no lu mesajdan dosyayı indiriniz.

Konu Sahibi
Hocam sımdı oldu ancak normalde A sütunumda benım veri var oraya 1 yazıyor suan onu nasıl duzeltebiliriz? A ya yazmasın ornegın "aa" hüzresine yazsın o kısma veri gelmez.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri