• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü reçete proje

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ilkay94

Yeni Üye
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar,

Balta, Adnan ve Zafer hocama saygılar sunarım,

ALTKATÜRETİMKAYIT formunda yüzde yazınca ALTKATÜRETİMLER sayfasında ki Gr ve Yüzde kısmına metin yazar gibi virgülden sonra ki tam sayıları getirsin istiyorum,

ALTKATTREÇETEEKRANI formunda ki YAZDIR a basınca ALTKATÜRETİMLER sayfasında ki reçete ıd sini bulup YAZDIR sayfasına kopyalıyor ancak orayada gr ve yüzde yi virgülden sonrasını atmıyor,

sayı biçimden virgülü çoğaltınca da 1.000 olacak olan sayıyı 1.000,000 yapıyor,

Ben istiyorum ki 100 ise 100,

1.000 ise 1000,

0,0009 ise böyle atsın,

Bunu nasıl yapabilirim.

Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar,

Balta, Adnan ve Zafer hocama saygılar sunarım,

ALTKATÜRETİMKAYIT formunda yüzde yazınca ALTKATÜRETİMLER sayfasında ki Gr ve Yüzde kısmına metin yazar gibi virgülden sonra ki tam sayıları getirsin istiyorum,

ALTKATTREÇETEEKRANI formunda ki YAZDIR a basınca ALTKATÜRETİMLER sayfasında ki reçete ıd sini bulup YAZDIR sayfasına kopyalıyor ancak orayada gr ve yüzde yi virgülden sonrasını atmıyor,

sayı biçimden virgülü çoğaltınca da 1.000 olacak olan sayıyı 1.000,000 yapıyor,

Ben istiyorum ki 100 ise 100,

1.000 ise 1000,

0,0009 ise böyle atsın,

Bunu nasıl yapabilirim.
Yazdir kismina aktardigim alanlari metiin formatına cevirerek hallettim,

Arkadaşlar bana yazdir kismina attıktan sonra pdf verecek sekilde kod lazim,

Kopyalayip atacak sadece cikti yazdirma değil pdf i nereye kaybedeceğimi sorup kaydedecek.

şifre nedir

1659435427931.png
d sütunun seçip sayı yı genel e dönüştürün istediğiniz böyle bir şey sanırım Aynı işlemi c sutunu içinde yapın

Konu Sahibi
Ekli dosyayı görüntüle 10413
d sütunun seçip sayı yı genel e dönüştürün istediğiniz böyle bir şey sanırım Aynı işlemi c sutunu içinde yapın
Merhaba Adnan hocam,

Aktarmayı yaptıktan sonra;

Range("A6:I" & son).Select
Selection.NumberFormat = "@"

Yukarıda ki kodları yazarak sorunumu çözdüm,

Sizlerin sayesinde mantık olarak çok şey öğrendim teşekkür ederim,

Aşşağıda ki kodu siz yardımcı olup yazmıştınız,

Private Sub PDFAL_Click() kodu altına yazdırda ki aynı kodları çalıştırmak istiyorum,

Bana sadece kayıt yeri sorup seçtiğim yere pdf olarak kaydetmesini istiyorum,

Pdf adını da YAZDIR sayfasında B1 hücresinde ki yazan yerde ki reçete kodunu otomatik alsın istiyorum,

Bu konuda yardımınızı önemle rica ediyorum,

Aşşağıda ki yazdırma kodlamasının aynısını pdf olarak yapabilir miyiz,

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

s2.printout satırını
isim = S2.Range("B1") & ".pdf"
S2.ExportAsFixedFormat xlTypePDF, Filename:="C:\Users\adnan\Downloads\"& isim
şeklinde yazarsanız çıktıyı pdf olarak b1 hücresindeki ismiyle belirlediğiniz dosyaya yazdırabilirsiniz. Dosyanız şifreli olduğundan örnek ekleyemiyorum

Aslında koddaki s2.pagesetup yazan satırıda silseniz olur zaten yazıcıdan çıkmayacaksa.

Konu Sahibi
Konu Sahibi
?
Günaydın üstad.
Ustam kod mükemmel calisiyor sadece kod çalışınca en altta klasör adi diyor oraya otomatik recete kodu getiremez miyiz klasör adi bos gecip kayit yeri secip kaydedince recete kodu verip pdf kaydediyor sadece klasor adi sorduğu yer bos gelmese de recete kodunu oraya da getirse mümkün müdür.

Tamam abey bugün akşama doğru bakayım.
Benim yaptığım şöyleydi.Yazdır a basınc a pdf n kaydedileceği yer çıkıyordu orayı kendiniz seçiyordunuz klasörü.Eğer seçilmezse iptal edilip mesaj verip çıkıyordu.Ama klasör seçincede B1 deki yazılanla kaydediyordu.Bu yanlışmı zira bende çalışıyordu.

Konu Sahibi
Tamam abey bugün akşama doğru bakayım.
Benim yaptığım şöyleydi.Yazdır a basınc a pdf n kaydedileceği yer çıkıyordu orayı kendiniz seçiyordunuz klasörü.Eğer seçilmezse iptal edilip mesaj verip çıkıyordu.Ama klasör seçincede B1 deki yazılanla kaydediyordu.Bu yanlışmı zira bende çalışıyordu.
Yok yok mükemmel çalışıyor,

Sadece klasor adi diye bi yer var aşağıda orayi bos getiriyor ben istiyorum ki sadece kayit yeri sorsun ve ben isim verirsem verdigim isim ile kaydetsin isim vermez isem recete kodu ile kaydetsin.

Yok yok mükemmel çalışıyor,

Sadece klasor adi diye bi yer var aşağıda orayi bos getiriyor ben istiyorum ki sadece kayit yeri sorsun ve ben isim verirsem verdigim isim ile kaydetsin isim vermez isem recete kodu ile kaydetsin.
Deneyin abey.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri