• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru rastgele seçim yaparken bazı değerlere öncelik vermek

GhostNova

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba çalışan bir kodum var bazı kısıtlara göre atama yapıyor ama sonradan farkettim ki bu atamada sürekli rastgele sayılarla atanmasından dolayı adaletsizlik oluşuyor. Örneğin bir kişi son dört seferde iki üç sefer atanmaya biliyor diğerleri sürekli atanıyor. Örnek bir excel dosyası oluşturdum orada çalışan kodum var. Güncel dosyada şuan kod önce atama yapıyor sonrasında buton yardımıyla atanmayanlarıda listeliyor aklıma gelen fikir son 4 seferde atanmayanlara öncelik verip hepsini atayıp kalan boşluklarıda eski mantıkla atama yapması. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Konu Sahibi
Merhaba,
Öncelikle teşekkürler çok güzel duruyor. Ama bazı şartları sağlamıyor. Mesela bazıları 4er kez atanmış veya seçildikten sonra iki kere atanmış sonra tekrar seçilip atanmış 2 kereden sonra seçilmemesi gerekiyor. Bir diğer durumda ize zyi üalara atamaması lazımdı ama bazı yerlerde atamış görselini ayrıca yükliycem.
Aslında ana amacım seçilen değerin referans değerine bakıcak ve eğer referans değeri atanacağı bölgedeki eşleme1-2-3-4 değerine eşit değilse o zaman atama yapabilicek.
Şuanki geliştirmeye çalıştığım son 4aya kadarki atanmayanların diğer bir ayda kesinlikle atanması şartını atanmayanlar makrosu olmadığı için kontrol edemedim. Atanmayanlar makrosu yoktu ve bir tık karışık geldi gözüme. Burda istediğim şey atanmayanlara öncelik verilmesi. yeni atamayı yaparken son üç-dört ayda atanmayanlar önce atansın kalan yerlere tekrar eskisi gibi atamaya devam etsin istiyorum.
Attığım görselde ilk satırda m 4 kere atanmış ve z üa ya atanmış, bunları anlatmak istedim. Tekrardan teşekkürler.
1748611068404.png

Konu Sahibi
Merhaba,
Öncelikle teşekkürler çok güzel duruyor ama bazı temel kurallara göre atamıyor. Örneğin bazılarını 4 kere atamış bir seçtiğini atayıp sonra tekrar seçmiş.
Onun dışında sadece z'yi 4 kere atamak istiyordum ve üa lara atanmaması lazımdı ama üalara atanmış.
Yani aslında kodun temel amacı atama yapcağı değeri seçtikten sonra referans değerine bakıcak o değerlede atanıcağı bölgedeki eşleme1-2-3-4 değerlerine bakıcak eğer referans 1 2 3 4 eşleme değerinin hepsine eşit değilse o zaman atıycak. ve son üç atamada o bölgeye atanmamış olması lazım.
Şuan eklemek istediğim atanmayanlara öncelik vererek atanma kuralını atanmayanlar listelenmediği için kontrol edemedim biraz karışık geldi. Eklemek istediğim konu ise son 4 ayda atanmayan biri kesinlikle yeni atamada atanmış olsun istiyorum.
Görseli yüklüyorum. M iki kere seçilip 4 kere atanmış ve z üa ya atanmış Teşekkürler tekrardan.
1748614126068.png

Geri