• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Rastgele İsim Bulmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

AHMET4615

Gold Üye
Aldığı beğeni
112
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar Arkadaşlar F3 İle F4 Hücrelerindeki Renklere Göre Rastgele Renklerin Yazılmasını İstiyorum.D Sütununda 365 Versiyonlara Yapıyorum.K Sütununda İse Eski Versiyonlara Göre Yapmak İstiyorum Sounuçlar Aynı Gelmiyor Yardımcı Olurmusunuz.

Çözüm
Konu çözümlenmiş... Ancak,
Ben soruyu farklı anlıyorum...Bu nedenle de alternatif bir çözüm vermek istedim...
Soruyu Yanlış yorumluyor da olabilirim.
Anladığım : Kişilerin karşılarına rastgele yazılacak renklerin toplamlarının EŞİT (diğer deyişle Adaletli) olması.

Anladığıma göre, örnek bir çözüm resimdeki gibidir.
(Soru mesajındaki Örnek dosyada, 12 isim ve 2 adet Renk mevcut. Rastgele dağılım sonucu 1. renk ve 2. renk adedi eşit olup 12 / 2 = 6 olacaktır. Bu çözümde ise Eşit olmayan ama Adaletli olan bir dağılım için örnek verilmekte. Eğer Kişi adedi, Renk Adedinin pozitif tamsayı bir katı ise, renk toplam adetleri de Eşit olacaktır)

1728944719310.png

Çözüm için

Excel365 ile çözüm olarak Tek hücreye...
Sayın AHMET4615,
Elinize bilye büyüklüğünde 12 adet taş alın. Yanınızdaki arkadaşınızda aynı şekilde eline bilye büyüklüğünde 12 adet taş alsın. İkinizde aynı anda (birbirine karışmayacak şekilde) taşlarınızı yere serpiştirin. Sizin yere attığınız 12 adet taşların yerdeki bozuk dizilişi ile arkadaşınızın yere attığı taşların bozuk dizilişi hiçbir zaman birebir aynı olmaz. Her seferinde farklı olur. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın. Şansınız %0'dır. Adı üstünde rastgele. Her iki sütunda da bilgisayar 1 ile 12 arasında rastgele sayı üretecek. Ben yaparım diyen varsa (belki) makro ile olabilir. Bu(nlar) benim bildiğim. Çünkü siz sayılar aynı olmuyor diyorsunuz. Olmaz. Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Sayın AHMET4615,
Elinize bilye büyüklüğünde 12 adet taş alın. Yanınızdaki arkadaşınızda aynı şekilde eline bilye büyüklüğünde 12 adet taş alsın. İkinizde aynı anda (birbirine karışmayacak şekilde) taşlarınızı yere serpiştirin. Sizin yere attığınız 12 adet taşların yerdeki bozuk dizilişi ile arkadaşınızın yere attığı taşların bozuk dizilişi hiçbir zaman birebir aynı olmaz. Her seferinde farklı olur. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın. Şansınız %0'dır. Adı üstünde rastgele. Her iki sütunda da bilgisayar 1 ile 12 arasında rastgele sayı üretecek. Ben yaparım diyen varsa (belki) makro ile olabilir. Bu(nlar) benim bildiğim. Çünkü siz sayılar aynı olmuyor diyorsunuz. Olmaz. Kolay gelsin.
İlginize teşekkur ederim

Konu Sahibi
Sayın AHMET4615,
Sayılar aynı olsun hocam örnek 6 olsun

Sayılar aynı olsun örnek 6 olsun derken neyi kastettin...

Rahatsız ve uykusuzum. Gece hastanedeydim. Biraz uyuduktan sonra bakabilirim.

Acil miydi...

Merhabalar Arkadaşlar F3 İle F4 Hücrelerindeki Renklere Göre Rastgele Renklerin Yazılmasını İstiyorum.D Sütununda 365 Versiyonlara Yapıyorum.K Sütununda İse Eski Versiyonlara Göre Yapmak İstiyorum Sounuçlar Aynı Gelmiyor Yardımcı Olurmusunuz.
RASTGELE fonksiyonu ile eski versiyonlarda bile aynı gelme ihtimali çok düşüktür. Yaklaşık 1/2048 ihtimalle aynı gelebilir yada sonsuza kadar gelmeyebilir. Yani burada verilen formüller doğrudur sonuçlar da doğrudur sizin beklentiniz yanlıştır

Konu Sahibi
RASTGELE fonksiyonu ile eski versiyonlarda bile aynı gelme ihtimali çok düşüktür. Yaklaşık 1/2048 ihtimalle aynı gelebilir yada sonsuza kadar gelmeyebilir. Yani burada verilen formüller doğrudur sonuçlar da doğrudur sizin beklentiniz yanlıştır
Haklısınız hocam ben eski versiyonlara göre yapmaya çalıştım ama olmadı gibi size zahmet rica etsem siz eski versiyonlara göre formül ile yapabilirmisiniz selamlar

Konu çözümlenmiş... Ancak,
Ben soruyu farklı anlıyorum...Bu nedenle de alternatif bir çözüm vermek istedim...
Soruyu Yanlış yorumluyor da olabilirim.
Anladığım : Kişilerin karşılarına rastgele yazılacak renklerin toplamlarının EŞİT (diğer deyişle Adaletli) olması.

Anladığıma göre, örnek bir çözüm resimdeki gibidir.
(Soru mesajındaki Örnek dosyada, 12 isim ve 2 adet Renk mevcut. Rastgele dağılım sonucu 1. renk ve 2. renk adedi eşit olup 12 / 2 = 6 olacaktır. Bu çözümde ise Eşit olmayan ama Adaletli olan bir dağılım için örnek verilmekte. Eğer Kişi adedi, Renk Adedinin pozitif tamsayı bir katı ise, renk toplam adetleri de Eşit olacaktır)

1728944719310.png

Çözüm için

Excel365 ile çözüm olarak Tek hücreye yazılan formülle dökülmeli sonuç
Formül
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Klasik çözüm olarak ise,
A kolonu yardımcı kolon olarak kullanıldı.
A3 hücresine yazıldı ve aşağıya doğru kopyalandı.
HTML:
Kod:
Yardımcı kolondan hareketle, Renklerin rastgele dağılımı için ise,
L2 hücresine yazılır ve aşağıya doğru kopyalanır
HTML:
Kod:

Not : Bilgi amaçlı olarak
Rastgele dağılım sonucunda, Renk Adetlerinin
Olması Gereken : Formülle hesaplama
ve Kontrol amaçlı olarak da Klasik ve 365 ile elde edilen sonuçlardaki Renk Adetlerinin EĞERSAY işlevi ile saydırılması yapıldı.
Klasik

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri