• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Puantaj Tablosu içerisinde Makro ile Mükerrer Kayıt Önleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

japonbaba

Yeni Üye
Aldığı beğeni
16
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar; Bir puantaj tablomuz var ve bir çok şantiyeden oluşmakta bu tabloda hem çalıştığı günü (Tam gün, Yarım gün) olarak veri girişleri yapılıyor hemde saat bazında mesai verileri işleniyor her bir çalışan 2 satırda verileri tutuluyor 1. Satırda ki kontroller (X, Y) 2. Satır ise Sadece saat verileri işleniyor(1,2,3,4,5,6) gibi. Bizlerin yaşadığı sıkıntılar bir örnek ile anlatmak gerekirse A şantiyesinde çalışan Deneme1 Adlı kişiye 1. satırdaki verisi ("X" veya "Y" vs. ) ve mesaisi işlendikten sonra Aynı gün B şantiyesine gidip çalışma durumu yaşanabiliyor. İstediğimiz Bu kişiye 1. Satırdaki veriler değil sadece mesai kısmı yazılabilsin.

Özet Olarak; Çalışan arkadaşlar ay içerisinde 1 çok şantiyede çalışabilmekte o yüzden 29.10 tarihinde A şantiyesinde çalışan Deneme1 Adlı kişiye Tam Gün Çalışama (X) verisi eklenmişse yani 1. satır B şantiyesinde 29.10 tarihine sadece mesai işlenebilsin diğer veriler (X, Y) işlenmeye kalkarsa hata mesajı versin.

Umarım anlatabilmişimdir istediğim kontrolleri formülle yapmak sıkıntılı olur düşüncesi ile makro kısmında paylaştım, örnek dosyayı ek olarak paylaşıyorum şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Çözüm
id bilgisine kontrol eden kodlar aşağıdadır.
dosya ektedir.
isime göre yapmadım çünkü
isime göre yapılırsa
1- küçük / büyük harf sorunu oluşabilir ( örnek Deneme#deneme)
2- isimde girilen boşluk farklı 2 isim oluşturur.
3-Aynı isimde iki eleman varsa sisteme işlenemez.

HTML:
PHP:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
id bilgisine kontrol eden kodlar aşağıdadır.
dosya ektedir.
isime göre yapmadım çünkü
isime göre yapılırsa
1- küçük / büyük harf sorunu oluşabilir ( örnek Deneme#deneme)
2- isimde girilen boşluk farklı 2 isim oluşturur.
3-Aynı isimde iki eleman varsa sisteme işlenemez.

HTML:
PHP:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Ömer Bey Çok teşekkür Ediyorum Yapmış olduğunuz çalışmayı Kendi projeme ekleyeceğim sonrasında sizlere bilgilendirme yaparım ama örnek proje üzerinde tam istediğim gibi çok çok teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri