• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Provider=Microsoft.ace.OLEDB.12.0

Refaz

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
5,069
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Merhaba.

Başlıktaki gibi bağlantı olursa AccessDatabaseEngine 2010 bu proğramı kurmadan çalışmıyor.
Vb.net te dediğim proğramı kurmadan eklenti vs... ile oluyor mu?

Ace yerine jet kullanınca sorun olmuyor ama replace çalışmıyor bukezde tabii jet kullanınca mdb yaptım uzantıyı yani.

Bazı eklentiler kurdum işe yaramadı belki dosyada kalmış olabilirler silmeme rağmen.

Ekli dosyalar

Belirttiğiniz gibi DatabaseEngine olmadan çalışması zor gibi...
Diğer çözümlerle ilgili araştırmamda şöyle bir çözüme ulaştım, belki işinize yarar diye paylaşıyorum, benim ilgim bir konu değil...
  • Visual Studio’da solution exporerdan projenize sağ tuş properties yapın.
  • Properties seçeneğine tıkladıktan sonra açılan pencerede sırasıyla Build > Platform Target > x64 seçilerek properties penceresi kapatılır.
  • Bir çözüme ulaşamadıysanız son olarak; Üst menüden Build > Configuration Manager > Active solution platform: > Type or select the new platform > x64 seçeneğini seçerek açık pencereleri kapatabilirsiniz.

Konu Sahibi
Belirttiğiniz gibi DatabaseEngine olmadan çalışması zor gibi...
Diğer çözümlerle ilgili araştırmamda şöyle bir çözüme ulaştım, belki işinize yarar diye paylaşıyorum, benim ilgim bir konu değil...
  • Visual Studio’da solution exporerdan projenize sağ tuş properties yapın.
  • Properties seçeneğine tıkladıktan sonra açılan pencerede sırasıyla Build > Platform Target > x64 seçilerek properties penceresi kapatılır.
  • Bir çözüme ulaşamadıysanız son olarak; Üst menüden Build > Configuration Manager > Active solution platform: > Type or select the new platform > x64 seçeneğini seçerek açık pencereleri kapatabilirsiniz.
Bugün bir deneyeyim abey bu bu x64 olayını.Bende Anycpu gibi birşey seçiliydi yanılmıyorsam.

Geri