• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Pivot Tablo yenilenince hücre genişliklerinin ve biçimlendirmenin bozulması sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

enpapa

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Merhaba arkadaşlar, forumda bu konuyu arattım ama tam bulamadım. Kendime çok güzel bir Pivot Tablo (Özet Tablo) raporu hazırladım. Sütun genişliklerini ayarladım, sayıları binlik ayraca göre düzenledim, bazı satırları renklendirdim. Fakat ana tablodan verileri güncelleyip Pivot Tabloya sağ tıklayıp "Yenile" (Refresh) dediğim anda tüm sütun genişlikleri kafasına göre daralıyor, yaptığım renkler ve biçimlendirmeler tamamen sıfırlanıyor. Her veri yenilemede baştan tasarım yapmak zorunda kalıyorum. Tasarımın sabit kalmasını, yenileyince bozulmamasını nasıl sağlarım?
Örnek dosyayı ekledim, yardımlarınızı bekliyorum

Çözüm
Herhangi bir ayar yapmadım.
tablonuzu seçip otomatik pivot tablo ekle (yeni sayfaya) dedim.
yenisayfadan da hangi bilgilerin nerede olacağını seçtim.
Deneyiniz.

Konu Sahibi
Patron hocam ellerinize sağlık, düzenlediğiniz dosyayı indirdim ve şimdi verileri yenile dediğimde gerçekten de sütun genişlikleri hiç bozulmuyor, her şey sabit kalıyor. Sorunum tamamen çözüldü çok teşekkür ederim.Gelecekte kendi hazırlayacağım diğer büyük pivot tablolarımda da aynı hatayı yaşamamak için bu işin püf noktasını öğrenmek istiyorum. Excel menülerinde tam olarak hangi ayarı kapatıp açtınız da bu genişlikler sabitlendi? Kısa bir adımla tarif edebilirseniz çok sevinirim, diğer arkadaşlara da rehber olur.

Herhangi bir ayar yapmadım.
tablonuzu seçip otomatik pivot tablo ekle (yeni sayfaya) dedim.
yenisayfadan da hangi bilgilerin nerede olacağını seçtim.

Çözüm
Konu Sahibi
Anladım Patron hocam, sıfırdan kurunca ilk etapta düzenli görünüyor demek ki, elinize sağlık.
Sizin cevabınızdan sonra ben de yabancı kaynaklardan biraz araştırdım ve bu işin kalıcı, kesin çözümünü buldum. Aynı sorunu yaşayan diğer arkadaşlar için de buraya yazmış olayım:
  1. Pivot Tablo üzerinde herhangi bir yere sağ tıklayın ve PivotTable Seçenekleri (PivotTable Options) alanına girin.
  2. Açılan pencerede Düzen ve Biçim (Layout & Format) sekmesinde yer alan "Yenilemede sütun genişliklerini otomatik sığdır" (Autofit column widths on update) seçeneğindeki işareti kaldırın.
  3. Hemen altındaki "Yenilemede hücre biçimlendirmesini koru" (Preserve cell formatting on update) seçeneğinin ise işaretli olduğundan emin olun ve Tamam deyin.
Bu ayarı yaptıktan sonra sütun genişlikleri ve renklendirmeler ne kadar veri yenilenirse yenilensin asla bozulmuyor. Sayenizde hem tabloyu yenilemiş olduk hem de kalıcı yöntemi öğrenmiş olduk.
Çok teşekkürler.

Merhaba,

Görseldeki seçeneği pasif yaparsanız özet tabloda sütun ayarları sizin ayarladığınız şekilde sabit kalacaktır.

Özet tablo üzerinde sağ tıklayın açılan menüden Özet Tablo Seçenekleri seçeneğini seçin. Karşınıza görseldeki ekran gelecek (ben İngilizce sürüm kullanıyorum) siz de Türkçe gelecektir. Belirttiğim seçeneği PASİF yapın. Sorununuz düzelecektir.

1788430564711.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri