• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Pivot tablo ile yapılan tabloyu-VBA ile yapma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Utekiner

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Pivottable yapmakta olduğum çalışmayı makro ile yapmak istiyorum. (Hem öğrenmek, hem de farklı dosyalarımda makro kullanmak açısından) Excel 2016 kullanıcıyım. Veri sayım fazla olmasından dolayı excel donmaya başladı. Ekteki örnekte Sayfa1 de Data Sayfa2 de Tablolar bulunuyor.

Data;
Ekran AlıntısıDDD.JPG

Tablo1
Ekran AlıntısıDDDE.JPG
Tablo2
Ekran AlıntısıDd.JPG

Teşekkürler.

Çözüm
Makro tam istediğim verileri veriyor. Öncelikle teşekkür ederim. Hem öğrenme açısından hem de doğru olan biçimi bulmak açısından uygun biçim konusunda destek olur sanız süper olur.
Sayın Utekiner biçimlendirilmiş dosya ekte.
Butonun kod bölümünde renklendirme ile ilgili
açıklamalar mevcut. Değiştirmek istediğinizde
yapmanız gereken tek şey renk kodlarını değiştirmek.
İsteğinize göre 1 ile 56 arasındaki rakamları yazın, deneyin.
Geri dönüş yapmayı ihmal etmeyiniz.
Sayın Utekiner aşağıdaki kodlar sadece BENZİN seçeneği için.
Bu excel çalışmalarında iki şeyden hiç hazzetmiyorum. Bir sayfa kodları
iki abur cubur biçimlendirmeler. Sayfa biçimlendirmeniz talep ettiğiniz sorgulama
için uygun değil. Yukardaki dosyaya bir sayfa ekleyin. Artık Sayfa3
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
olacak o.
ActiveX denetiminden bir buton ekleyin. Kodları kopyalayıp yapıştırın. Sayfa3 de
BENZİN için seçenekleri kontrol edin. İstediğiniz bu mu ? Sizin Sayfa2 deki
formüllerinize ve benim filtreleyerek kontrolüme göre kodlar doğru çalışıyor.
Hele önce doğru yolda mıyız onu kontrol edelim. Eğer doğru yoldaysak şu abur cubur
biçimlendirmelerden kurtulmaya bakın. Kalanı kolay. Kolay gelsin. :)

Konu Sahibi
Sn excelcan
Hocam tasarım aslında bana ait değil bayan yönetimiz bu şekilde olmasında ısrarcı, elinize sağlık...

Hocam bu şekilde bir veri de makro yazılmasını kolaylaştırmak hemde olması gereken sizin tavsiyeniz hangidir. Örnek paylaşabilir misiniz.

Sn excelcan
Hocam tasarım aslında bana ait değil bayan yönetimiz bu şekilde olmasında ısrarcı, elinize sağlık...

Hocam bu şekilde bir veri de makro yazılmasını kolaylaştırmak hemde olması gereken sizin tavsiyeniz hangidir. Örnek paylaşabilir misiniz.
Dosyaya bir bakın. Hedefi bulmuşsa uygun biçimlendirmeyi de deneyelim. :)

Konu Sahibi
Makro tam istediğim verileri veriyor. Öncelikle teşekkür ederim. Hem öğrenme açısından hem de doğru olan biçimi bulmak açısından uygun biçim konusunda destek olur sanız süper olur.

Benim tepkim biraz aşırıya kaçmış olabilir. :) Excelde her zaman basitlik ve sadelikten yanayım.
Nihayetinde podyuma çıkmıyoruz. İlla bir görselliği olacaksa renklendirmelerde sıkıntı olmaz.
Ama hücre birleştirmeler hem formül yazımında hem makro yazımında sıkıntı çıkarabiliyor.
Ben bu dosyaya sütun başlıklarını renklendirecek bir kod ilavesi yapayım. Daha fazlası olmaz. :)

Sayın Utekiner biçimlendirilmiş dosya ekte.
Butonun kod bölümünde renklendirme ile ilgili
açıklamalar mevcut. Değiştirmek istediğinizde
yapmanız gereken tek şey renk kodlarını değiştirmek.
İsteğinize göre 1 ile 56 arasındaki rakamları yazın, deneyin.
Geri dönüş yapmayı ihmal etmeyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri