• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Pivot Table Dilimleyici rapor bağlantısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
136
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,

Ekran görüntüsü göndermiş olduğum dosyamda iki ayrı özet tablom var ben bunlara dilimleyici ekledim ama rapor bağlantısı yapmak istiyorum ve Pivot Table 2 neden çıkmıyor acaba ? İşaretlemiş olduğum dilimleyici de eklemek istiyorum.

1743589276241.png

Çözüm
Alıntıdır
  • En yaygın neden, iki özet tablonun farklı veri kaynaklarından oluşturulmuş olmasıdır. Dilimleyiciler yalnızca aynı veri kaynağını kullanan özet tablolarla bağlantı kurabilir.
  • Örneğin, Pivot Table 1 bir Excel tablosundan, Pivot Table 2 ise başka bir Excel tablosundan veya harici bir veri kaynağından (Access veritabanı, SQL sunucusu vb.) oluşturulmuşsa, dilimleyiciler arasında bağlantı kuramazsınız.
  • Excel'in veri modeli (Power Pivot) kullanılıyorsa, özet tablolar arasındaki ilişkiler önemlidir. Dilimleyicilerin doğru şekilde çalışması için, özet tabloların ilgili alanları arasında doğru ilişkilerin kurulmuş olması gerekir.
  • Veri modelinde tablolar arası ilişki kurulmamışsa dilimleyiciler düzgün...
Alıntıdır
  • En yaygın neden, iki özet tablonun farklı veri kaynaklarından oluşturulmuş olmasıdır. Dilimleyiciler yalnızca aynı veri kaynağını kullanan özet tablolarla bağlantı kurabilir.
  • Örneğin, Pivot Table 1 bir Excel tablosundan, Pivot Table 2 ise başka bir Excel tablosundan veya harici bir veri kaynağından (Access veritabanı, SQL sunucusu vb.) oluşturulmuşsa, dilimleyiciler arasında bağlantı kuramazsınız.
  • Excel'in veri modeli (Power Pivot) kullanılıyorsa, özet tablolar arasındaki ilişkiler önemlidir. Dilimleyicilerin doğru şekilde çalışması için, özet tabloların ilgili alanları arasında doğru ilişkilerin kurulmuş olması gerekir.
  • Veri modelinde tablolar arası ilişki kurulmamışsa dilimleyiciler düzgün çalışmaz.
  • Dilimleyicinin ayarlarında, bağlantı kurulacak özet tabloların seçilmesi gerekir.
  • Dilimleyici seçiliyken "Dilimleyici Araçları" sekmesinde "Rapor Bağlantıları" seçeneğine tıklayarak hangi özet tabloların bağlantılı olduğunu kontrol edin. Pivot Table 2'nin listede olup olmadığını kontrol edin.
  • Eğer listede yoksa kendiniz manuel olarak eklemeyi deneyin.
  • İki özet tablonun aynı veri kaynağından oluşturulduğundan emin olun.
  • Veri modeli kullanılıyorsa, tablolar arasında doğru ilişkilerin kurulduğunu kontrol edin.
  • Dilimleyici ayarlarından rapor bağlantılarını kontrol edin.
  • Excel sürümünüzün güncel olduğundan emin olun.
  • Gerekirse, yeni bir Excel dosyası oluşturup özet tabloları ve dilimleyicileri yeniden oluşturun.

Çözüm
Dilimleyiciler yalnızca aynı veri kaynağını kullanan özet tablolarla bağlantı kurabilir. Farklı veri kaynaklarından oluşturduysanız olmaz.

Konu Sahibi
Tamam üstadlarım,

Çok teşekkür ederim sağ olun bilgilendirme için.

Veri kaynağıma bir veriye daha getirebilirsem çözeceğim inşallah.

Konu Sahibi
Yeni bir konu açtım eğer istediğim veriyi oraya getirebilirsem özet tabloda toplayacağım ve dilimleme üzerinde çalışacağım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri