• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü PhpMayadminden veri çekerek Filtreleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Local

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba ekteki dosyada StokZimmetKayıtArama Formunda bir arama mevcut burada listele prosedürü mevcut ama verileri listboxa ve listviewe getiremedim ama ben listviewde yapmak istiyorum kodlara bakabilirmisiniz acaba.? Verilerin kaynağını phpmyadminden alıyorum normalde alırken listview doldur prosedürü mevcut normalde bu prosedürle verileri çekebiliyotum fakat filtreleyemiyorum

Sayın Local dosyanızda zaten bir sürü hata var.

Normalde Listviewe veri alma dosyanızda var ama ben yinede resim olarak ekledim nereye ne yapacağınızı.
Normalde Listviewe veri alma koduda öyle gereksiz olmuş ama farketmez sonuçta.
Kısaca resimdeki gibi alınıyor döngü ile.

Private Sub Listele(Optional ID As Integer = -1, Optional Stok_Kodu As String = "") burdaki koda uygulayın.

1.png

Konu Sahibi
Yani bu şekile filtreleme yapabilecekmiyim..Benim asıl sorunum aslında filtreleme yapamamam

Konu Sahibi
Dosyada Listview doldur prosedürü ile listviewe verileri çekip ,arama kısmındaki textboxlara Listele prosedürünü çağırarak arama yaptığımda type mistmach hatası alıyorum..

Düzenleyim tekrardan atıyorum benim sorum aslında filtrreleme ile ilgiliydi
Sayın abey sorununuzu anlıyoruz lakin hatalarla boğuşmaktan ancak bu kadar becerebiliyoruz hatalarıda videoda gösterdim.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
Düzenledim mysql kodlarını devre dışı bıraktım listele prosedürünü aktif ettim

Konu Sahibi
Bu arada Listview doldur prosedürünü activate kısmına yazınca sunucudan veriler geliyor zaten

Listele Sub içinde 2 adet parametre var siz textboxta 3 adet kullanmışsınız.
cmd.Parameters bu şekilde Parameters olarak kodlar çok karışık gözüküyor ben size StokZimmetKayıt sayfadan nasıl veri alınır onun ayarlayayım siz on göre servere ayarlarsınız.

Ben gifteki gibi ayarladım siz servere göre ayarlarsınız sanıyorum.
Kısaca mantık böyle.
Parameters olayını devre dışı bıraktım.Listviewe veri lama konuda devam edersiniz ben ilk 3 sütunluk ekledim.

11.gif

3.png

2.png

1.png

Konu Sahibi
Hocam İnitialize kısmında con.open kısmına ben genelde şu kodu yazıyorum çünki access kullanmadığım için ;

con.Open "DRIVER={MYSQL ODBC 8.0 Unicode Driver};SERVER=localhost;DATABASE=ambar;USER=root;PASSWORD=;" bir sorun olmaz değilmi.Sunucu bağlantısı için

Hocam İnitialize kısmında con.open kısmına ben genelde şu kodu yazıyorum çünki access kullanmadığım için ;

con.Open "DRIVER={MYSQL ODBC 8.0 Unicode Driver};SERVER=localhost;DATABASE=ambar;USER=root;PASSWORD=;" bir sorun olmaz değilmi
İşte onları kendinize göre ayarlayacaksınız.
Bende server olmadığı için böyle yaptım örneği.
Mesela query= olan yeride servere göre ayarlarsınız.

Konu Sahibi
Peki Hocam .With me.Listview1 bloğunda yazmam gereken kodlar varmı İnitialize kısmındaki

Ayrıca listview yada listbox nesnelerine açılışta veri alma genelde initalieze olayına yazılıyor.

Peki Hocam .With me.Listview1 bloğunda yazmam gereken kodlar varmı İnitialize kısmındaki
Ben zaten yazmıştım.
Başlıkları zaten listview custom yerinden ayarlamışsınız ordan view,gridline...gibileride ayarlarsanız dediğiniz kodlara gerek yok.

Konu Sahibi
Hocam ListviewDoldur1 prosedürünü initialize kısmında hata veriyor .Hata ise Argument not optional hatası

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri