• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Pdf Görüntüleme Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mtudes

Yeni Üye
Aldığı beğeni
97
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba
Verilerimi kaydedip çıktı alıyorum.Pdf bağlantısını ayrıca protokol sayfası H sütununada gönderiyorum .Daha sonra verileri userform ile sorgulayıp listbox1 e çağırıyorum . Listbox1 e çıft tıkladığımda ilgili kaydın Pdf i açılıyor.Bu kod normal çalışırken Bazen ilgili Pdf kaydı bulunmasına rağmen kayıt bulunamadı şeklinde hata veriyor.
Aşağıdaki kodla pdf bağlantısını protokol sayfası H sutununa gönderiyorum.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Aşağıdaki Kodla da Listbox1 e çift tıklayınca Pdf i görüntülüyorum .

HTML:
Kod:

Çözüm
Sanıyorum excel ile pdf aynı dizinde olunca Çalışmıyor.

If InStr(1, adr, ":" & Application.PathSeparator) = 0 Then adr = ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & adr

Yukardaki kodu ekledim.

HTML:
Kod:
Merhaba.
Belki Tr karakter olaylarından dolayı olabilir pdf isimlerine örnek büyük i gibi harf varsa.
Ondansa örnek eklersenez pdf ile bakabiliriz.

Konu Sahibi
Pdf sayfasında aynı numaralı birden çok sayfa vardı onları sildim ondan kaynaklı olabileceğini düşündüm Sayın Refaz .

Konu Sahibi
Sayın Refaz Pdf Görüntüleniyor.Ben programı kapatıp tekrar açınca pdf e ulaşamıyor.Bir iki defadır sayfa korumalı uyarısı veriyor ama ben userform initialize ve terminete şifre açma kapama koydum zaten .Paylaştığım örnek dosya daki gibidir .Devredışı bıraktığım kodlar şifre giriş çıkış kodlarıdır .Bende tüm kodlar aktif.

Dosyanız VBA kısmı şifreli.
Aşağıdaki gibi dener misiniz?
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Dosyanız VBA kısmı şifreli.
Aşağıdaki gibi dener misiniz?
Vba şifresini kaldırmayı unutmuşum .Kusura bakmayın ...
dediğiniz gibi denedim .Yine pdf bulunamadı diyor.Sayfada açılıyor ama listboxta açılmıyor.
Vba şifresini kaldırdım sizin kodlarınız eklenmiş halini paylaşıyorum .

anaform userformundaki
CommandButton8_Click eventindeki
ilgili satırı aşağıdaki gibi değiştirip,
yeni kayıtlar oluşturarak tekrar deneyin.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Denedim Sayın Balta kayıt edip borcsorgu ekranını çağırınca listbox üzerinde açıyor.Ama programı kapatıp tekrar açınca dosya bulunamadı diyor.Ama protokol hücresinde pdf bağlantısı açılıyor.

Merhaba, PDF dosyalarını açmak için ilk mesajda paylaşılan aranan2 = .Range("H" & bul.Row).Hyperlinks(1).Address satırını
aranan2 = ThisWorkbook.Path & "\" & .Range("H" & bul.Row).Hyperlinks(1).Address satırı ile değiştiriniz.

Konu Sahibi
Merhaba, PDF dosyalarını açmak için ilk mesajda paylaşılan aranan2 = .Range("H" & bul.Row).Hyperlinks(1).Address satırını
aranan2 = ThisWorkbook.Path & "\" & .Range("H" & bul.Row).Hyperlinks(1).Address satırı ile değiştiriniz.
Birinci mesajdaki kodu alıp aranan2 kısmını değiştirdim dediğiniz gibi.Bu sefer verileri kaydedip borcsorgu listboxda çift tıklayınca
HTML:
Kod:
Burada hata veriyor.Ama ilginçtir programı kapatıp tekrar açınca sorunsuz açıyor.
Az önce kapatıp açınca olmuyordu şimdi ise kapatıp açınca olyor.

borcsorgu userformundaki
ListBox1_DblClick kodunu aşağıdaki gibi değiştirip deneyin.
HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
adr = ThisWorkbook.Path & "\" & .Range("H" & ListBox1.List(ListBox1.ListIndex, 0)+1).Hyperlinks(1).Address
If Dir(adr) <> "" Then
Hocam şöyle birşey oluyor.Veri kayıt edip listbox a dbclik yapınca hata veriyor yukarıdaki kodlarda .Ama programı kaydedip çıkıp tekrar giriş yapıldığında açıyor.program açıkken kayıt edilenlerde hata veriyor.

Sanıyorum excel ile pdf aynı dizinde olunca Çalışmıyor.

If InStr(1, adr, ":" & Application.PathSeparator) = 0 Then adr = ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & adr

Yukardaki kodu ekledim.

HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Bu kodu ekleyince bir sorun gözükmüyor Sayın Refaz .Eline emeğine sağlık .Çok teşekkür ederim .
Diğer uğraşan arkadaşlarada teşekkür ediyorum sağolun ...

Rica ederiz abey.
Excel ile dosya aynı klasörde olduğu için sadece pdfad.pdf olarak sonuçlanıyordu.Başka klaördeyken yoluyla sonuç veriyordu.Bende :\ bunu ekleterek kandırdım exceli :)
: bu işaret dosya adlarında kullanılmayacağı için sorun olmaz kolay gelsin.

adr = .Range("H" & ListBox1.ListIndex + 2).Hyperlinks(1).Address
Veriler süzülerek geldiğinden listindex parametresi hata verebilir.
HTML:
Kod:
şeklinde olursa daha doğru olur diye düşünüyorum.

Yada başka bir alternatif,
HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri