• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Paylaşımdaki belgeyi farklı kayıt etme sorunu

teyadih

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
120
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba arkadaşlar. Kurumda benim bilgisayarım ana bilgisayar olup, iş ve işlemlere ilişkin paylaşıma açtığımı benim bilgisayarımdaki belgelere arkadaşlar kendi bilgisayarlarından bağlanmakta.
Ancak Excel ile şöyle bir sıkıntı yaşamaktayım.
Benim Bilgisayarımda D de PAYLAŞIM klasörünün içindeki BELGELER Klasöründe bulunan HAKİM-PERSONEL gibi alt klasörlerdeki Excel belgelerinde normalde = '\\ab31200-0075\PAYLAŞIM\\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'!D6;".";"") şeklinde olan formülü ana bilgisayar dışındaki bilgisayarda kayıt ettiğimizde normalde formülde bir tane olan PAŞLAŞIM yazısını = '\\ab31200-0075\PAYLAŞIM\PAYLAŞIM\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'!D6;".";"") şeklinde peş peşe PAYLAŞIM\PAYLAŞIM\ şeklinde yapıyor.

Ana bilgisayardaki belgede sıkıntı yok ancak aynı belgeyi diğer bilgisayarla da açtığımızda ana belgede yapılan güncellemeleri almadan en son kayıt ettikleri haliyle gözüküyor.
Diğer bilgisayarlarda kayıt ederken aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere Farklı Kaydediliyor diyor ve ana bilgisardaki belgede değişiklik yapsakta yapılan değişiklikleri almadan formülde güncelleme yapılıncaya kadar en son kayıt ettiği şeklinde görüntülüyor belgeyi.
Öncesinde Excel 2010 kullanıyordum ve böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Excel 2016 ya geçtikten sonra bu sorun oluştu.
Bu konuyu nasıl çözebilirim. Yardım edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    183.1 KB · Gösterim: 13
Dosyanızı diğer bilgisayardan açın
kaydedin.
sonra her sayfada
bul/değiştirden tümünü değiştir yapın.
kaydedin. kapatıp tekrar açın.
bakalım ne olacak.
Teşekkür ederim sayın Patron.
Diğer bilgisayarlarda çalışırken formülleri dediğiniz gibi yaptıktan sonra çalışıyoruz ancak sonrasında yine aynı sıkıntı devam ediyor maalesef

Sizin sorularınıza cevap vermiyorum ama hem diğer uzman arkadaşlarım size yardımcı olmak için emek harcıyor onlara destek için hem de benzer soruları olan arkadaşlar için şunları belirteyim:
Hayırdır sayın ataykan bir kusurumuz mu oldu?

Aşağıdakı kodda
"C:\Users\XXX\Desktop\" & Tarih & ".xlsx", True)
kısmında masaustune dosyanızı gunun tarıhı ve saatı ıle kayıt ettırebılırsınız dosya calısırken bıle... dosya yolunu kendınıze göre tam uyarlamanız ve bılgısayarlar arasında dosya yazım ıznınızın olup olmadıgını kontrol edin lutfen
Dosyanın kendı orjinal adınıda kullanıcaksanız,
Tarih = ThisWorkbook.Name kısmını ayarlayın (ordakı tarih degisken sadece)
Teşekkür ederim sayın blue79

Kararınıza saygı duyarım sayın ataykan. aygı duyarım Makro hiç bilmediğim bir alan ve çok mecbur kalmadıkça makro kullanmam

Geri