• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Paylaşımdaki belgeyi farklı kayıt etme sorunu

teyadih

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
120
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
Merhaba arkadaşlar. Kurumda benim bilgisayarım ana bilgisayar olup, iş ve işlemlere ilişkin paylaşıma açtığımı benim bilgisayarımdaki belgelere arkadaşlar kendi bilgisayarlarından bağlanmakta.
Ancak Excel ile şöyle bir sıkıntı yaşamaktayım.
Benim Bilgisayarımda D de PAYLAŞIM klasörünün içindeki BELGELER Klasöründe bulunan HAKİM-PERSONEL gibi alt klasörlerdeki Excel belgelerinde normalde = '\\ab31200-0075\PAYLAŞIM\\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'!D6;".";"") şeklinde olan formülü ana bilgisayar dışındaki bilgisayarda kayıt ettiğimizde normalde formülde bir tane olan PAŞLAŞIM yazısını = '\\ab31200-0075\PAYLAŞIM\PAYLAŞIM\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'!D6;".";"") şeklinde peş peşe PAYLAŞIM\PAYLAŞIM\ şeklinde yapıyor.

Ana bilgisayardaki belgede sıkıntı yok ancak aynı belgeyi diğer bilgisayarla da açtığımızda ana belgede yapılan güncellemeleri almadan en son kayıt ettikleri haliyle gözüküyor.
Diğer bilgisayarlarda kayıt ederken aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere Farklı Kaydediliyor diyor ve ana bilgisardaki belgede değişiklik yapsakta yapılan değişiklikleri almadan formülde güncelleme yapılıncaya kadar en son kayıt ettiği şeklinde görüntülüyor belgeyi.
Öncesinde Excel 2010 kullanıyordum ve böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Excel 2016 ya geçtikten sonra bu sorun oluştu.
Bu konuyu nasıl çözebilirim. Yardım edebilir misiniz?

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    183.1 KB · Gösterim: 13
Diğer bilgisayarlarda kayıt ederken aşağıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere Farklı Kaydediliyor diyor ve ana bilgisardaki belgede
Ana bilgisayarda kayıt ederken Farklı Kaydediliyor demiyor.

Öncesinde Excel 2010 kullanıyordum ve böyle bir sorunla karşılaşmamıştım. Excel 2016 ya geçtikten sonra bu sorun oluştu.
Excel 2016 yı kurarken veya exceli 2016 da ilk defa kullanırken farklı bilgisayarlarda farklı kayıt et gibi bir seçenek işaretlemiş olabilir miyiz?

Bizim bilgi işlemdeki arkadaşlar çözemedi sorunu

yeşil işaretlediğim \\ sorunun kaynağı olabilir mi?
1734097305383.png

belgelerinde normalde = '\\ab31200-0075\PAYLAŞIM\\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL
Yazımda PAYLAŞIM yazısının 1 tanesini silerken \ silmeyi unutmuşum sayın Patron
Normalde formül
\\ab31200-0075\PAYLAŞIM\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'!D6;".";"") şeklinde iken başka bilgisayarda kayıt ettiğimde farklı kaydederek
= '\\ab31200-0075\PAYLAŞIM\PAYLAŞIM\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'!D6;".";"") şeklinde peş peşe PAYLAŞIM\PAYLAŞIM\ şeklinde yazıyor.

Farklı kaydetmeyi kod ile mi yapıyorsunuz yoksa manuel mi?

Ctrl+S ile normal kayıt yapıyoruz sayın Alpi

Dosyayı görmeyince sorunu tespit etmek güçleşiyor.
Ama şöyle bir yöntemle sorun çözülebilir.

Bir hücreye örneğin A1'e
'\\ab31200-0075\PAYLAŞIM\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'!
yazarsınız ve formül içine bu metni çağırırsınız.
Örnek Formül: =DOLAYLI(A1&HÜCRE("adres";D6))
Bu şekilde bir çözüm işinizi görür gibi deneyiniz.

Söz konusu sıkıntı ancak paylaşımdaki bilgisayardan açıldığında oluştuğu için örnek gönderemiyorum sayın Alpi.

Excelde asıl bilgisayarda CTRL+S ile normal kaydetme yapıyorken aynı belgeyi paylaşımdaki bilgisayarda CTRL+S ile kayıt ediyorken neden farklı kaydediyor. Excel ayarlarda böyle bir sekme var mıdır? Çünkü Excel2010 kullanıyorken bu şekilde bir sıkıntı yoktu. Excel2016 kullanmaya başladıktan sonra ortaya çıktı

Excelde asıl bilgisayarda CTRL+S ile normal kaydetme yapıyorken aynı belgeyi paylaşımdaki bilgisayarda CTRL+S ile kayıt ediyorken neden farklı kaydediyor. Excel ayarlarda böyle bir sekme var mıdır? Çünkü Excel2010 kullanıyorken bu şekilde bir sıkıntı yoktu. Excel2016 kullanmaya başladıktan sonra ortaya çıktı
Excel bir dosyayı kaydederken kendi kendine hiçbir hücrenin içeriğini değiştirmez.
Sorunun kaynağını buluncaya kadar yukarıdaki çözüm yolunu kullanabilirsiniz.

Başka bir tavsiye.
Test etmek amacı ile boş bir Excel dosyasına benzer formüller yazarak deneme yapın.
Eğer orada formüller değişmiyorsa sorun sizin dosyada demektir. Aksi halde sorunu başka yerde aramalısınız.

Sorun paşlaşımdaki belgeyi farklı bilgisayarda kayıt ettiğimde farklı kayıt etmesi sayın Alpi. Bu sorunu nasıl çözebilirim bir türlü bulamadım

Dosyayı açtığınızda en üstte
paylaşılan ibaresi var değil mi?
1734701998143.png

Bu paylaşım işi çok sorunlu, sizin dışınızdaki kullanıcılar için bağımsız dosya oluşturmanız, veri girmeleri veya veri görmeleri için, ADO'yu kullanmaları bir çözüm olabilir.

Dosyayı açtığınızda en üstte
paylaşılan ibaresi var değil mi?
Paylaşılan ibaresi yok sayın Patron.
Kusura bakmayın sanırım eksi bilgi oldu. Excel belgesini değil PAYLAŞIM klasörünü paylaşıyorum.

Dosyanızı diğer bilgisayardan açın
kaydedin.
sonra her sayfada
bul/değiştirden tümünü değiştir yapın.
kaydedin. kapatıp tekrar açın.
bakalım ne olacak.
1735809569180.png

ayrıca;
veri sekmesinden bağlantıları düzenleye tıklayıp
ekran görüntüsü atar mısınız.
1735809670998.png

Sizin sorularınıza cevap vermiyorum ama hem diğer uzman arkadaşlarım size yardımcı olmak için emek harcıyor onlara destek için hem de benzer soruları olan arkadaşlar için şunları belirteyim:
Birinci yol
Sayın Patron'un belirttiği şekilde paylaşıma açtığınız bir dosyayı UNC formatında paylaşıma açın ve paylaşım adını \\ab31200-0075\PAYLAŞIM gibi UNC formatına uygun ve mümkün olduğu kadar kısa tutun, UNC formatında çok sayıda \ kullanmak doğru değildir.
Ve asıl dosyanızda da formülleriniz aynı şekilde UNC formatında olacak şekilde düzenleyin. Yani asıl dosyanızda da formül örneğin \\ab31200-0075\PAYLAŞIM\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'! şeklinde olmalı [1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'! şeklinde değil.
İkinci Yol
Bir dosya sunucusu kullanmak yerine klasörü paylaşıma açarak çözüm geliştirmek noktasında sıkıntı şudur uygulamalar paylaşım yönetim becerisine sahip olmadığından benzer paylaşım yollarını ayırd etmek için yorumladığında başka bir bilgisayarda uygulamalar paylaşılan yolun aslında hangi sürücüden geldiğini anlamakta zorlanabilir ve farklı bir şekilde yorumlanıp örneğinizdeki gibi gereksiz tekrarlar ekleyebilir. Bunun önüne geçmek için en basit ve pratik yol Map Network Drive (Ağ Sürücüsü Tanımlama)'dır. Paylaştığınız klaösürü kendi paylaştığınız pc'de dahil tüm bilgisayarlarda ağ sürücüsü olarak örneğin X:\ adıyla bir disk gibi tanıtırsanız formüllerinizide düzenledikten sonra bu sefer \\ab31200-0075\PAYLAŞIM\BELGELER\1.PERSONEL\PERSONEL LİSTELERİ\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'! değil X:\[1.HAKİM VE PERSONEL LİSTESİ.xlsm]GENEL'! şeklinde ve tüm bilgisayarlarda aynı görünecektir.

Aşağıdakı kodda
"C:\Users\XXX\Desktop\" & Tarih & ".xlsx", True)
kısmında masaustune dosyanızı gunun tarıhı ve saatı ıle kayıt ettırebılırsınız dosya calısırken bıle... dosya yolunu kendınıze göre tam uyarlamanız ve bılgısayarlar arasında dosya yazım ıznınızın olup olmadıgını kontrol edin lutfen
Dosyanın kendı orjinal adınıda kullanıcaksanız,
Tarih = ThisWorkbook.Name kısmını ayarlayın (ordakı tarih degisken sadece)

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Geri