• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Özet Tabloda olmayan veri

yesevi33

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi günler aşağıdaki tabloda görüldüğü üzere ana tablodan bu tabloya özet tablo ile veri aktarıldığında ana tabloda boş olan veriler #YOK şeklinde geliyor. bu şekilde olunca aşağıdaki tabloda hesaplama yaptığımda en son toplam aldığımda #YOK olduğu için toplam almıyor. özet tablodan verileri aldığımız da #YOK değilde bunun yerine sıfır gelemez mi?

1759667891619.png

Ekli dosyalar

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    105 KB · Gösterim: 4
Örneğin #YOK ları hariç tutarak G1:G9 aralığını toplamak için =ETOPLA( (G1:G9);">0";G1:G9) gibi bir formül kullanın.

Konu Sahibi
Örneğin #YOK ları hariç tutarak G1:G9 aralığını toplamak için =ETOPLA( (G1:G9);">0";G1:G9) gibi bir formül kullanın.
bu şekilde toplama yapıldığında değer sıfır oluyor. dosya ektedir..

aslında özet tablodan veri aldığında olmayanı sıfır yapsa yeterli olacaktır.

Ekli dosyalar

Altta bir tablonuz daha varmış, formülü değiştirdim. Böylesi daha sağlıklı

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Altta bir tablonuz daha varmış, formülü değiştirdim. Böylesi daha sağlıklı
İlginizden dolayı çok teşekkürler.

bir şey daha isteyecektim.

göndermiş olduğum tabloda hesaplama yapılıyor ama ben bunu örneğin c3 de veriyi c 6 daki veri ile çarpıp c9 a yazıyorum bunu aynı satırdaki bölümlere köşesinden tutup çekerek veya kopyalayarak yandaki satırlara ekliyorum

ama bir sonrakinde yapıştır dediğimde c3 de veriyi değilde c7 de ki veriyor alıyor bende her işlem için bunu c3 olarak değiştiyorum bir formülle bu hesaplamaları otomatik yapabilirmiyiz.

özellikle c 9 daki toplam mamül kullanım hesaplaması önemli

Galiba 3 satırı sabitlemek istiyorsunuz. C9 daki formülü
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Şeklinde yazın
Eğer ilk önce formülleri oluşturup, daha sonra verileri girme durumunuz varsa, C9 a yukarıdaki formülü girin, C9:C12 aralığını seçin, tablonun en altına kadar, seçimin kulpundan aşağı doğru çekin, sonrada BH sütununa kadar yana doğru çekin.

Son düzenleme:
Geri