• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Özet Tablo (Pivot Table) kaynak veri değişince neden otomatik güncellenmiyor?

atillax

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Selamlar herkese, forumda yeniyim. Şirket satışları için bir Pivot Tablo (Özet Tablo) oluşturdum. Ana tablodaki bazı satış rakamlarını değiştirdim ve altına 3 yeni satır ekledim. Ancak Özet Tablo sayfasına gittiğimde eski rakamlar görünüyor, yeni eklediğim satırlar ise hiç gelmiyor. Excel'de ana tablo güncellenince Pivot tablonun da bunu otomatik almasını nasıl sağlarım? Her seferinde kapatıp açmak mı gerekiyor, çözümü nedir?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Kaynak verinizi Tablo olarak dönüştürürseniz sonrasında pivot oluşturursanız yeni eklenen ya da değişen verileri pivot algılayacaktır.

Pivotu güncellemek için pivot alanından bir hücre seçip ALT+F5 yapmalısınız. Ya da pivot üzerinde sağ tıklayıp YENİLE demeniz gerekiyor.

Ana satış verilerini tblSatis adlı dinamik Excel Tablosu haline getirdim. Bundan sonra tablonun hemen altına yeni satır eklediğinizde kaynak otomatik genişleyecek.

Yüklediğiniz örnek dosyada ayrı bir Pivot/Özet Tablo sayfası olmadığı için ayrıca Pivot_Bilgi sayfası ekledim. Pivot oluşturduğunuzda veya mevcut dosyanızdaki Pivot’un kaynağını değiştirirken veri kaynağı olarak tblSatis yazmanız yeterli.

Bundan sonra normal kullanımda Excel'i kapatıp açmanıza gerek yok; Pivot üzerinde Sağ tık → Yenile yeterli olur

Ekli dosyalar

Geri