• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Outlooktan kod ile mail gönderme

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Arkadaşlar herkese merhaba,

Ben outlooktan kodla mail gönderiyorum dosya yolundaki tarih & Malzeme durumu yazan yerı ;
dosya yolu : C:\Users\selis\Desktop\iş yükü için malzeme durumu\HAZİRAN-2021
excel adı : 30.06.2021 - MD YENİ olarak nasıl guncelleyebılırım?
HAZİRAN - 2021 Yazan yer aya göre değişkenlik gösteriyor.

Konu Sahibi
hocam dosya yolu my date degıl örnegın HAZİRAN - 2021 seklınde

HTML:
Kod:

hocam dosya yolu my date degıl örnegın HAZİRAN - 2021 seklınde
HTML:
Kod:
Eğerki değişken olarak her ay aynı şekilde yapıyorsanız. Bu şekilde dinamik hale getirebilirsini. Haziran temmuz .. gibi

Konu Sahibi
Hocam bu dosyanın ıcınde tum hazıran excellerı var ben sadece ornegın 30.06.2021 almasını ıstıyorum bu ısımlı onu nasıl yapabliirim

HTML:
Kod:
burada for each-next döngüsünü kaldırarak ekleyin göndermesi gerek. Yalnız kodunuz eksik yukarda yazıldığı gibi göndermez. Revize-eklenti edilmesi lazım

Konu Sahibi
30.06.2021 örnek olarak verdim amacım date tarihini aldırmak örneğin bugün için 1.07.2021 gibi..

30.06.2021 örnek olarak verdim amacım date tarihini aldırmak örneğin bugün için 1.07.2021 gibi..
hocam başa döndük bak o örneğide verdim ben mydate değil dediniz. Talebinizi karıştırıyorum şimdi

Konu Sahibi
Şöyle tekrar acıklayayım ;

Dosya yolu : C:\Users\selis\Desktop\iş yükü için malzeme durumu\TEMMUZ - 2021

Excel adı : 1.07.2021 - MD YENİ

( bugün için gösterdi)

Şuan kullandıgım kodda dosyadaki tüm excelleri alıyor, ben ismini belirttigim exceli eklemesini istiyorum, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Eğerki değişken olarak her ay aynı şekilde yapıyorsanız. Bu şekilde dinamik hale getirebilirsini. Haziran temmuz .. gibi
Sanırım outlook a kod yazdıgım ıcın mı bılmıyorum bu format(date,"mmmm") kısmında hata verdi

Dosya adını uzantısı ile birlikte yazar mısınız

Şöyle tekrar acıklayayım ;

Dosya yolu : C:\Users\selis\Desktop\iş yükü için malzeme durumu\TEMMUZ - 2021

Excel adı : 1.07.2021 - MD YENİ

( bugün için gösterdi)

Şuan kullandıgım kodda dosyadaki tüm excelleri alıyor, ben ismini belirttigim exceli eklemesini istiyorum, bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
C:\Users\selis\Desktop\iş yükü için malzeme durumu\TEMMUZ - 2021\1.07.2021 - MD YENİ.xlsx Dosyayolu bu şekil de mi? Ayrıca "for each dosya In dc" ve "next" satırlarını siliniz ! Diğer dosyaları göndermez burda döngü var. Klasör içindeki tüm dosyaları gönderir

Konu Sahibi
C:\Users\selis\Desktop\iş yükü için malzeme durumu\TEMMUZ - 2021\1.07.2021 - MD YENİ.xlsx Dosyayolu bu şekil de mi? Ayrıca "for each dosya In dc" ve "next" satırlarını siliniz ! Diğer dosyaları göndermez burda döngü var. Klasör içindeki tüm dosyaları gönderir
evet o sekılde, o zaman o kodu cıkarayım hocam cunku tek dosya almasını ıstıyorum

Konu Sahibi
Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
kls = "C:\Users\selis\Desktop\iş yükü için malzeme durumu\" '24.02.2021 dosyasının içinde iki excel ve bir power bi raporu var bunları boş alıyor"
'If Dir(kls) = "" Then MsgBox "Klasor yok": Exit Sub
Set dc = ds.GetFolder(kls).Files

Hocam burda tum dosyaları eklıyor, ben nasıl belirli bir isimdeki exceli ekletebilirim sadece?

Excel adı : 5.07.2021 - Malzeme Durumu

Set ds = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
kls = "C:\Users\selis\Desktop\iş yükü için malzeme durumu\" '24.02.2021 dosyasının içinde iki excel ve bir power bi raporu var bunları boş alıyor"
'If Dir(kls) = "" Then MsgBox "Klasor yok": Exit Sub
Set dc = ds.GetFolder(kls).Files

Hocam burda tum dosyaları eklıyor, ben nasıl belirli bir isimdeki exceli ekletebilirim sadece?

Excel adı : 5.07.2021 - Malzeme Durumu
Klasördeki dosyalar belli bir isim düzeninde mi karışık mı?

Konu Sahibi
Hocam dosya ıcınde 1 tane exceli aldırıcam farklı dosya ve exceller var ıcınde ben gonderdıgım ısımdekı excelı eklettırmek ıstıyorum sadece

Başta 44 dosya dediniz o yüzden hepsini aldırdım. Dosya yol ve ismini yazarsanız ona göre ayarlanır

Konu Sahibi
dosya yolu : C:\Users\selis\Desktop\iş yükü için malzeme durumu\"
excel adı : 5.07.2021 - Malzeme Durumu.xlsx

Geri