• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ortalama süre hesaplama ve koşul belirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metegok

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

halil hocamın hazırladığı dosya ya iki başlık eklemek istiyorum.

Ortalama Gecikme Saat ve KabulEdilebilirGecikmeSüre

ortalama gecikme süresini hedef teslim saati baz alınarak sadece gecikme ( kırmızı hücreler) olan tarihlerde olan süre aşımı hesaplanacak.

KabulEdilebilirGecikmeSüre ise ortalama gecikme süresi 15 dk ve altı ise evet üzerinde ise hayır olarak yazılması

dosya örnekleri ektedir.

desteklerinizi talep eder hayırlı günler dilerim.

dosyalar bu haliyle sizde çalışıyor mu?

Konu Sahibi
hocam, kastınız Ortalama Gecikme Saat ve KabulEdilebilirGecikmeSüre başlıkları içinse hayır bunları eklenmesini istiyorum.

bu başlılar haricinde sorunsuz çok güzel çalışıyor çok sağolun teşekkür ederim tekrar.

bende sürekli hata verdi durdu o nedenle şaşırdım
eklediğiniz dosyalarda farklılık olabilir
mesela sorgu kodunda siz MagazaAdi alanı tanımlamışsınız ama DATA dosyanızda öyle bir alan yok, MüşteriAdi alanı var yani eklediğiniz dosyanın sizde de çalışmaması gerek
doğru dosyaları eklediğinize emin misiniz?

"ortalama gecikme süresini hedef teslim saati baz alınarak sadece gecikme ( kırmızı hücreler) olan tarihlerde olan süre aşımı hesaplanacak." eklediğiniz örnek üzerinden açıklar mısınız?
1660295163535.png

Konu Sahibi
yeni dosya ekledim hocam, çalışması lazım şimdi,

hesaplama ekranda göründüğü gibi k sütünü ve j sütünün da olmalı, müşteri bazında gecikme süreyi görmek için. Kırmızı olan hücrelerin ortalamasından hedef saati çıkararak ortalama gecikme süresi olan sütüna yazmalı. tek hücre kırmızı ise yine hedef süre ile olan farkı yazmalı, j sütünü hücrelerine ise KabulEdilebilirGecikmeSüre ise ortalama gecikme süresi 15 dk ve altı ise evet üzerinde ise hayır olarak yazılması
umarım bu kez anlatabilmişimdir. 1660301652732.png

veri alma kodunu aşağıdaki gibi düzenleyip dener misiniz?
Not : Renk kodlarına dokunulmamıştır
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

renkli fonksiyonuyla ilgili birşey yapmadım
ilgili fonksiyonu silmiş/adını değiştirmiş olabilirsiniz.

Konu Sahibi
halil hocam, data da ki verileri biraz çoğaltınca bir kaç eksik oldu;

dosya açıkken bende verileri güncellemedi nedense
%yüzde hesaplanmadı
renklendirme m sütünündan başlaya bilir mi
son olarakta raporun bitiş sütününa tarih yatay geliyor nedense

1660341156743.png

renk şimdilik önemli değil onu devre dışı bırakın başka konuda çözülür
verilerinizin olduğu dosyayı ekleyip seçtiğiniz tarih aralığını ve hangi verileri almadığını belirtirseniz ilgilenmeye çalışırım

yüzde hesabıyla ilgili birşey yapmamıştım aslında neden hatalı olsun ki?
yarın ilgilenmeye çalışırım

Konu Sahibi
halil hocam birde dk değiştirmek istediğimde nasıl yapmam gerekecek örnk; 30 dk/ 01:30 dk

sayın metegok hatalar/eksikler varsa düzeltmeye çalışırım ama açıklamanızda belirttiğiniz gibi ortalama süre yazıyor saat:dk cinsinden
siz sadece sonun dk ekleyecekseniz kodu inceleyerek bunu yapabilirsiniz zaten

Konu Sahibi
hayırlı günler hocam biraz kurcalamıştım aslında dk değiştirmiştim ama olmadı o yüzden sordum kusura bakmayın sizide uğraştırıyorum
1660380254060.png

1660380285736.png

% hatalı demiştiniz ama bende hesaplıyor, sizde neden hatalı onu anlamıyorum
1660382503227.png

Konu Sahibi
dosyaları ekledim hocam farklı bir şey yapmadım ilettiğiniz kod ile değiştim direkt

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri