• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Ortak Klasörde Engellemeleri Kaldır Yapamıyorum.

mavisiyah01

Yeni Üye
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba makro içeren bir excel kitabını firmanın ortak kullandığı klasöre sürükledim. Sağ tuş engellemeleri kaldır, uygula dediğimde aşağıdaki uyarıyı almaktayım

HATA.png

Merhaba,
Acaba klasöre erişim izinleri eksik olabilir mi?
Birde dosya adını Türkçe karakterlerden arındırıp, hatta kısaltıp dener misiniz?

Konu Sahibi
Merhaba,
Acaba klasöre erişim izinleri eksik olabilir mi?
Birde dosya adını Türkçe karakterlerden arındırıp, hatta kısaltıp dener misiniz?
Türkçe karakterlerden arındırmak işe yaramadı.
Klasöre erişim izni ile ilgili olabilir mi bilmiyorum hocam. Ama klasörde ekleme silme değiştirme yapabiliyorum.

Dosyaya sağ tıklayınız. > Özellikler'i seçin.> Güvenlik sekmesini tıklayın.> Gelişmiş'e tıklayın.> Kullanıcı adınızı seçin ve Tamam'a tıklayın.>Tam/ full kontrole tıklayın. >Tamam'a tıklayın. >Kullanıcı adınızı tıklayın, yeni izinlerinizi doğrulama zamanı.>Sahipliği aldığınızı onaylayın ve tamamı tıklayın.

Konu Sahibi
Dosyaya sağ tıklayınız. > Özellikler'i seçin.> Güvenlik sekmesini tıklayın.> Gelişmiş'e tıklayın.> Kullanıcı adınızı seçin ve Tamam'a tıklayın.>Tam/ full kontrole tıklayın. >Tamam'a tıklayın. >Kullanıcı adınızı tıklayın, yeni izinlerinizi doğrulama zamanı.>Sahipliği aldığınızı onaylayın ve tamamı tıklayın.
şirkette başka birim sorumlu klasörden ama tam izinli görünüyorum hocam.

CMD ye bu komutu yazınız dosya yolu nedir tam olarakdan bilmiyorum eğer bu komut işe yaramaz ise Windows Server sunucu problemi yada bağlı bulundugunuz pc de sınırlama vardır

icacls "\\193.100...\HURDA İRSALİYE KONTROL.xlsm" /grant Everyone:F

Konu Sahibi
CMD ye bu komutu yazınız dosya yolu nedir tam olarakdan bilmiyorum eğer bu komut işe yaramaz ise Windows Server sunucu problemi yada bağlı bulundugunuz pc de sınırlama vardır

icacls "\\193.100...\HURDA İRSALİYE KONTROL.xlsm" /grant Everyone:F
C:\Users\AHMET>icacls "\\193.100.100.214\strshare\MUHASEBE\FIRAT - DUMAN\HURDA FATURALARI EXCEL" /grant Everyone:F
processed file: \\193.100.100.214\strshare\MUHASEBE\FIRAT - DUMAN\HURDA FATURALARI EXCEL
Successfully processed 1 files; Failed processing 0 files

C:\Users\AHMET>

CMD'YE YAPIŞTIRINCA BU KOMUTU VERDİ HOCAM.

hocam dosya adlarında FIRAT - DUMAN olamayacak olacak olan FIRAT DUMAN budur bunu ( ) ve - bu gibi seyler olursa sunucu tanımaz

Konu Sahibi
hocam dosya adlarında FIRAT - DUMAN olamayacak olacak olan FIRAT DUMAN budur bunu ( ) ve - bu gibi seyler olursa sunucu tanımaz
Hocam komut zaten başarılı diyor, ben yine de ismi dediğiniz gibi değiştirdim ve yine aynı sonucu aldım. Sanırım Ortak Klasörün sahibinin engellemeleri kaldır yapması gerekiyor, aksi halde düzelmeyecek.

Makro içeren bir Excel dosyasını ortak kullanılan bir klasöre sürükledikten sonra "Öznitelikleri Uygulama Hatası" almanızın birkaç olası nedeni ve çözüm yolu vardır:

1. Güvenlik Ayarları:

• Neden: Ortak klasörün güvenlik ayarları, makro içeren dosyaların düzgün çalışmasını engelleyebilir. Özellikle, ağ paylaşımlarında dosyaların öznitelikleri (okunabilirlik, yazılabilirlik vb.) farklılık gösterebilir.
  • Çözüm:
    • Ortak klasörün bulunduğu sunucu veya bilgisayarın güvenlik ayarlarını kontrol edin.
    • Excel'in güvenlik ayarlarını kontrol edin:
      • Excel'i açın.
      • "Dosya" > "Seçenekler" > "Güven Merkezi" > "Güven Merkezi Ayarları" > "Korumalı Görünüm" ve "Makro Ayarları" seçeneklerini kontrol edin.
      • Gerekirse, güvenilir konumlar ekleyin veya makro ayarlarını değiştirin (ancak dikkatli olun, bu güvenlik riskleri oluşturabilir).
2. Dosya Öznitelikleri Çakışması:

• Neden: Dosyanın öznitelikleri, ortak klasörün öznitelikleriyle çakışabilir. Özellikle, "salt okunur" veya "engellenmiş" gibi öznitelikler sorunlara neden olabilir.
  • Çözüm:
    • Dosyaya sağ tıklayıp "Özellikler"i seçin.
    • "Genel" sekmesinde, "Salt okunur" seçeneğinin işaretli olmadığından emin olun.
    • "Engellemeyi kaldır" seçeneğinin olduğundan emin olun.
    • Dosyayı farklı bir konuma kopyalayıp orada açmayı deneyin. Eğer orada açılırsa, ortak klasörün izinlerinde sorun olabilir.
3. Ağ Paylaşım İzinleri:

• Neden: Ortak klasörün paylaşım izinleri, dosyanın düzgün çalışmasını engelleyebilir. Özellikle, dosyanın yazılabilir veya değiştirilebilir olması gerekiyorsa, bu izinlerin doğru ayarlanmış olması önemlidir.
  • Çözüm:
    • Ortak klasörün paylaşım izinlerini kontrol edin.
    • Kullanıcınızın dosyayı okuma, yazma ve değiştirme izinlerine sahip olduğundan emin olun.
    • İzinleri kontrol etmek için ağ yöneticinize danışın.
4. Dosya Bozulması:

• Neden: Dosya, ağ üzerinden aktarılırken veya depolanırken bozulmuş olabilir.
  • Çözüm:
    • Dosyanın orijinal kopyasını kontrol edin.
    • Dosyayı tekrar kopyalamayı deneyin.
    • Eski yedekleriniz varsa, eski yedeklerinizden dosyayı açmayı deneyin.
5. Antivirüs veya Güvenlik Yazılımı:

• Neden: Antivirüs veya güvenlik yazılımı, makro içeren dosyaları potansiyel bir tehdit olarak algılayabilir ve özniteliklerini değiştirebilir.
  • Çözüm:
    • Antivirüs veya güvenlik yazılımınızı geçici olarak devre dışı bırakıp dosyayı açmayı deneyin.
    • Güvenlik yazılımınızın ayarlarında, Excel dosyalarına veya makrolara yönelik taramaları devre dışı bırakın (ancak dikkatli olun, bu güvenlik riskleri oluşturabilir).
    • Firmanızın bilgi işlem departmanı ile görüşün.
Önemli Not: Makro içeren dosyaları açarken her zaman dikkatli olun. Güvenmediğiniz kaynaklardan gelen makroları çalıştırmayın.

NOT : Bu makale alıntıdır.

Geri