• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Öğretmenler İçin Excel Not Defteri: Yazılı ve Sözlü Ağırlıklı Ortalama Hesaplama Formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

öğretmen1212

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Katkı
%0.00
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi forumlar, yeni eğitim-öğretim dönemi şimdiden hepimize hayırlı olsun.
Bir devlet okulunda öğretmen olarak görev yapıyorum. Sınıflarımdaki öğrencilerin dönem sonu notlarını takip etmek ve e-Okul sistemine hatasız girebilmek için kendime bir Excel not defteri şablonu hazırlamaya çalışıyorum. Ancak ağırlıklı ortalama hesaplama formülünde takıldım.
Yapmak istediğim kurgu şu:
Tablomda her öğrenci için 1. Yazılı, 2. Yazılı, 1. Sözlü ve 2. Sözlü olmak üzere 4 farklı not sütunu var.
  • Milli Eğitim yönetmeliğine göre dönem sonu başarı puanı hesaplanırken; Yazılı sınavların ortalamasının %60'ı, Sözlü notlarının ortalamasının ise %40'ı alınarak toplanması gerekiyor.
  • Ayrıca devamsızlığı 10 günü aşan öğrencilerin satırının otomatik olarak kırmızıya boyanmasını ve ortalama sütununda "KALDI" yazmasını istiyorum.
Bu yüzdelik ağırlıkları (yazılı %60, sözlü %40) tek bir hücrede, iç içe boğulmadan en sade hangi formülle hesaplatabilirim? Özellikle sözlü veya yazılı notu henüz girilmemiş (boş bırakılan) hücreler olduğunda formülün #DEĞER! hatası vermemesi için nasıl bir mantık kurmalıyım?
Varsa elinde hazır bu tarz e-okul uyumlu sınav not defteri şablonu olan hocalarım paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Çözüm
Herkese iyi forumlar, yeni eğitim-öğretim dönemi şimdiden hepimize hayırlı olsun.
Bir devlet okulunda öğretmen olarak görev yapıyorum. Sınıflarımdaki öğrencilerin dönem sonu notlarını takip etmek ve e-Okul sistemine hatasız girebilmek için kendime bir Excel not defteri şablonu hazırlamaya çalışıyorum. Ancak ağırlıklı ortalama hesaplama formülünde takıldım.
Tablomda her öğrenci için 1. Yazılı, 2. Yazılı, 1. Sözlü ve 2. Sözlü olmak üzere 4 farklı not sütunu var.
  • Milli Eğitim yönetmeliğine göre dönem sonu başarı puanı hesaplanırken; Yazılı sınavların ortalamasının %60'ı, Sözlü notlarının ortalamasının ise %40'ı alınarak toplanması gerekiyor.
  • Ayrıca devamsızlığı 10 günü aşan...
  • Ayrıca devamsızlığı 10 günü aşan öğrencilerin satırının otomatik olarak kırmızıya boyanmasını ve ortalama sütununda "KALDI" yazmasını istiyorum.
Bu yüzdelik ağırlıkları (yazılı %60, sözlü %40) tek bir hücrede, iç içe boğulmadan en sade hangi formülle hesaplatabilirim? Özellikle sözlü veya yazılı notu henüz girilmemiş (boş bırakılan) hücreler olduğunda formülün #DEĞER! hatası vermemesi için nasıl bir mantık kurmalıyım?
Varsa elinde hazır bu tarz e-okul uyumlu sınav not defteri şablonu olan hocalarım paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Deneyiniz

Çözüm
Konu Sahibi
SNNAY hocam, ellerinize ve emeğinize sağlık. Tam aradığım gibi bir şablon olmuş.
Hazırlayıp paylaştığınız NOT_TAKİP.xlsx dosyasını hemen indirip inceledim. Sınav veya sözlü notu girilmeyen boş hücrelerdeki o can sıkıcı #DEĞER! hatası tamamen ortadan kalkmış, formül yapısı çok temiz çalışıyor.
Ayrıca devamsızlığı 10 günü aşan öğrencilerin satırının otomatik kırmızıya boyanması ve "KALDI" uyarısı vermesi de tam yönetmeliğe uygun mükemmel bir detay olmuş. Yeni dönem öncesi sınıf listelerimi tutmak için harika bir ana şablon kazandım.
Değerli vaktiniz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri