• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Office 365 XLOOKUP (ÇAPRAZARA) ile soldaki veriyi getirirken joker karakter (*) kullanma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

beri4571

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Katkı
%0.00
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba, şirkette Office 365 sürümüne geçtik ve formülleri güncelliyoruz. Klasik DÜŞEYARA yerine ÇAPRAZARA (XLOOKUP) kullanmaya başladım. Bildiğiniz gibi bu fonksiyon soldaki sütundan da veri getirebiliyor, buraya kadar harika.Ancak aradığım metnin tamamını bilmiyorum, sadece başını biliyorum. DÜŞEYARA'da yaptığımız gibi "Metin"&* şeklinde joker karakter kullanmak istediğimde ÇAPRAZARA hata veriyor ya da yanlış satırı getiriyor. Tam eşleşme dışındaki modları denedim ama bir türlü çözemedim.ÇAPRAZARA fonksiyonu ile joker karakterli (* veya ?) arama mantığını nasıl kurabiliriz? Formülde eksik yaptığım şey nedir? Örnek dosyamı ekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Not : Forumda bir kaç konu vardı ama bulamadım cevap

dosyada sizin yazdığınızı bir formül yok. Yapmak istediğiniz nedir ? metin ile sayıyı ayırmak mı ?

Konu Sahibi
Kusura bakmayın hocam, aceleyle formülsüz ham halini yüklemişim haklısınız.
Yapmak istediğim metin ayırmak değil. Listede kodlar uzun yazıyor (Örn: A1025-İst). Ben rapor sayfasına sadece başını (A1025) yazdığımda, ÇAPRAZARA formülünün joker karakterle o kodu bulup veriyi getirmesini istiyorum.
DÜŞEYARA'daki &"*" mantığını ÇAPRAZARA içinde kuramadım, sürekli #YOK hatası alıyorum. Formülde joker karakter eşleşmesini nasıl aktif edebiliriz?

Denersiniz,

1791446990327.png

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim, elinize sağlık,
Formülün sonundaki eşleşme türü parametresine 2 yazmak gerekiyersi hiç aklıma gelmemişti. Ben doğrudan H1&"*" şeklinde aratıp bırakıyordum, o yüzden sürekli hata alıyormuşum.
Özellikle başka hücreden veri alırken "* " & H1 & " *" şeklinde birleştirmek ve sonuna 2 eklemek tam aradığım çözümdü. Sorun sayenizde tamamen çözüldü, çok sağ olun.

• Beğen
İfadeler: Galapagos
FİLTRE işlevi de işinizi görecektir.

1791447780432.png

• Beğen
İfadeler: Admin
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri