• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Office 365 Formülünü Makroya çevirme yardım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mana97

Yeni Üye
Aldığı beğeni
103
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Office 365 e ne yazık ki sahip değilim yeni gelen formülleri de kullanamıyorum ekte paylaştığım .gif de kullanılan formülde excelin dökülme olayı kullanılıyor yada =Filtre formülü bunu makroyla yapabilir miyiz. yaptığım araştırmada yapılabiliyor ancak Function olarak yapılabilir mi daha kullanışlı olması için

Çözüm
Alttaki gibi ktf yaptım daha düzenlenebilinir aslında.asc yerine desc yazılırsa büyükten küçüğe sıralanır.
Benimki 2021 versiyon olduğu için kendi çoğalttı formülü.Siz alta ve sağa çekmeniz gerekebilir tam olmazsa örneğin N2:p10000 aralığını seçip formülü ekleyip ctrl+Alt olması gerek bununla deneyin.Yada dizi olarak ctrl+shift+enter
Kullanılışı;=sirala_Kft($A$1:$D$10000;$C$1;"asc";$D$1;"asc";$A$1;$C$1;$D$1)

zzz.gif

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Gif ile örnekte eklerseniz makbule geçer.

Arşivimdeki iki adet örnek ekledim kodları inceleyin zor değil.
Kodlar sayfa ve modül kodlarında olabilir.

Konu Sahibi
Gif ile örnekte eklerseniz makbule geçer.

Arşivimdeki iki adet örnek ekledim kodları inceleyin zor değil.
Kodlar sayfa ve modül kodlarında olabilir.

Hocam Teşekkür ederim tam olarak istediğim şey bu yalnız bunu formül ile yapılması gerekiyor .gif olarak paylaştığımın aynısı.. Çalışmış olduğum kurumda 3 kişiye günde 100 e yakın excel raporlamaları geliyor yani gün içinde sürekli o excelden bu excele gir çık sürekli oluyor her gelen exceli butonu olan makrolu bu excele (diğer sayfalarıyla beraber) ayrıca kopya kopya oluşturmak mümkün değil bu yapmış olduğunuz örnekteki kodları modül kısmına formül olarak yazabilir miyiz. bu sayede ilgi modülü excele Eklenti olarak eklediğimizde pc de ki tüm excellerde kullanabiliriz. Tek bir excele bağımlı kalmayız. Yani özet olarak paylaştığım .gif deki aynı şeklide yapabilmemiz gerekiyorki bizim için iş kolaylığı olsun diğer türlü şuan sürekli pivot alarak bu işlemi yapıyoruz pivot almakla butona basmak arasında bizim için bir fark olmuyor.

Rica ederim.
Eğer basit bir örnek eklerseniz akşam yapmaya çalışırım üstad yoksa tecrübelerimden biliyorum mesaj yazıp dururuz :)

Konu Sahibi
Rica ederim.
Eğer basit bir örnek eklerseniz akşam yapmaya çalışırım üstad yoksa tecrübelerimden biliyorum mesaj yazıp dururuz :)

Hocam genel olarak bu excel az önce sistemden çektim pivotunu aldım yanına .gif olarak paylaştığım olayda excelin dökülme olayı kullanılıyor office 365 de bu olay var yeni bir özellik bende durumun farkındayım :) Bu olayı çözebilirsek =Filtre formülü var 365 de bunun çözümüyle onuda geliştiricem şuanki başlangıç olacak bu işlemler için. (İşin özeti patron cimri olduğu için 365 almıyor :) )

İndis ve kaçıncı formüllerinin birleştirip basit şekildede çözülebilir ancak dediğim gibi .gif de paylaştığım gibi bir basitlik lazım

Konu Sahibi
Örnek olarak Çarpraz ara formülü 365 de var ancak excelin alt versiyonlarında yok yinede alağıdaki kodu modülde eklenti olarak eklediğim için pc de açtığım herhangi bir excelde kullanabiliyorum.

'Açıklama =DÜŞEYARA_ÖZEL(ArananDeğer, AranacakSutün, SonuçSutün)

Function DÜŞEYARA_ÖZEL(S1 As Variant, S2 As Range, S3 As Range)

DÜŞEYARA_ÖZEL = WorksheetFunction.Index(S3, WorksheetFunction.Match(S1, S2, 0))

End Function

Tamam üstad.Bende 2021 kullanıyorum ve 365dekilerin aynısı var filtre,sıralaölçüt,çaprazara vs...
Akşam halledebilirim.
Bir userform eklerim orada hücre seçtirme hangi sütunlar sıralanacak ve büyükmü küçükmü diye seçenekler ekleyebilirim ve class yada normal kod ile otomatik yaptırabilirim diye düşünüyorum.
Örnek hangi hücreye çift yada tek tıklayınca o userform açılıp işlemler yaparsınız.Sanırım en iyisi bu olur gibi.
Userform açılınca tek sıralama nesneleri çıkar fazla sıralamalar için bir buton(ekle adında yada + şeklinde) buna tıklamada alta diğerler çıkar aynı exceldeki özel sıralama gibi.
Bunları düşünüyorum ve sanırım yapabilirim.

Konu Sahibi
Tamam üstad.Bende 2021 kullanıyorum ve 365dekilerin aynısı var filtre,sıralaölçüt,çaprazara vs...
Akşam halledebilirim.
Bir userform eklerim orada hücre seçtirme hangi sütunlar sıralanacak ve büyükmü küçükmü diye seçenekler ekleyebilirim ve class yada normal kod ile otomatik yaptırabilirim diye düşünüyorum.
Örnek hangi hücreye çift yada tek tıklayınca o userform açılıp işlemler yaparsınız.Sanırım en iyisi bu olur gibi.
Userform açılınca tek sıralama nesneleri çıkar fazla sıralamalar için bir buton(ekle adında yada + şeklinde) buna tıklamada alta diğerler çıkar aynı exceldeki özel sıralama gibi.
Bunları düşünüyorum ve sanırım yapabilirim.
Yok hocam userform diyorsunuz siz o bize daha da zorluk çıkarır :) aynen sizin dediğiniz gibi akşama kadar yazışıp durucaz biz :)
"365dekilerin aynısı var filtre,sıralaölçüt,çaprazara vs..." dediğiniz bu formüllerin çalışma prensibini biliyorsunuz =sıralaölçüt formülü veya =filtre formülünü yazdığınızda örnek veriyorum A1 hücresine yazıp entere bastığınızda dökülme olayı olduğu için A1:C30 arasında ilgi tablosunu otomatik oluşturuyor. aynı .gif de paylaştığım gibi

Bende tam olarak bunu yapabilmek istiyorum. (Excelin alt versiyonları olarak bu olay belkide mümkün değil o konuyu bilmiyorum :) )

Üstad düşündüğüm gibi olmadı.
Formül gibi function yapınca mecbur hücreleri temizletmek gerekiyor buda hataya sebep oluyor.
Bunun yerine alttaki kodu sayfa koduna eklerseniz hücre değişmelerinde otomatik hesaplar.
İlgili yerler değişebilinir benim başka yapacağım kalmadı önceden yazdığım userform aslında en mantıklısıydı bence.

HTML:
C#:

Son düzenleme:
Alttaki gibi ktf yaptım daha düzenlenebilinir aslında.asc yerine desc yazılırsa büyükten küçüğe sıralanır.
Benimki 2021 versiyon olduğu için kendi çoğalttı formülü.Siz alta ve sağa çekmeniz gerekebilir tam olmazsa örneğin N2:p10000 aralığını seçip formülü ekleyip ctrl+Alt olması gerek bununla deneyin.Yada dizi olarak ctrl+shift+enter
Kullanılışı;=sirala_Kft($A$1:$D$10000;$C$1;"asc";$D$1;"asc";$A$1;$C$1;$D$1)

zzz.gif

HTML:
C#:

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi
Hocam elinize sağlık istediğim olay buydu alt versiyon olduğu için dizi gibi ctrl+shift+enter yapılıyor Çok teşekkür ederim.

Bu arada 65536 a kadar sorun olmuyor bundan sonrası yani A1:D65537 gibi alan seçilirse hata veriyor bende anlamadım.

Zaten çok fazla veri olursada bence formülden dolayı kasar.

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri