• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Ödev yazdırma sayfası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mondschein

Yeni Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
sınıf öğretmeniyim. ödev verdiğim zaman bazen öğrenci kağıdını kaybediyor. kendi sırasının altında olsa bile almak istemiyor benim değil diye. amacım her öğrencinin adının yazılı olduğu ödev yaprakları çıkarmak.

örnekteki exceli ben oluşturdum ama bilgim olmadığı için işlevsiz.

ödev kısmındaki yazdır butonuna basınca, 4 tane ( örnek olarak ben 2 tane yaptım ) ödev alanının çıktısını almasını istiyorum.( ödev kısmındaki resimleri otomatik olarak 20*28,5 cm olarak ayarlamalı) üzerinde de listeden isimleri otomatik olarak çekip her öğrenci için o resimli ödevi yazıcıya göndermeli. örnekte gün yazan kısmımanuel her gun değiştirebilirim. çünkü bazen bir sonraki güne veya arkalı önlü ödev verince karısabilir. gün kısmı manuel kalabilir.

mesela bir resim ekledim. otomatik olarak ( o kısma sürükle bıraksam daha kolay olur ) yazdır butonuna tıklayınca listeden isminleri çekip o ödevi her öğrenci için yazıcıya gönderecek.

ben bu sekilde düşündüm ama daha kolay/praytik işlevsel de yapılabilir. şimdiden sağolun.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Çözüm
Eklerde baskılı yazıyla belirttiğim konuların uygulaması...
Bir öğrenci için 2 sayfa (1+1 iki resim)
Bir öğrenci için 2 sayfa( 4+4 sekiz resim)
Deneyin.
İyi çalışmalar.
Konu Sahibi
Merhaba;
Doğru anladıysam eki deneyin.
İyi çalışmalar.
sağolun emek verdiniz.

istedigim boyle değildi. listeden isimleri otomatik çeksin derken ben hiç ugrasmadan tek tıkla tum sınıfı adına yazdırmak istiyorum.

örnekte deste adında resim var. deste resminin oldugu ödevi her öğrenci adına göre yazıcıya göndermesini istiyorum. sizin yaptıgınızda tek tek her öğrenci için yazdırmam gerekli. 35 -40 öğrenci olunca pek pratik olmaz.

yine resim ekleme kısmı için ise excel dosyasının bulundugu klasorde resim dosyası varsa o resim dosyasını otomatik olarak boyutlandırıp 20*28,5 cm olarak excele eklerse çok iyi olur. a4 kağıdına sıgması gerekli taşmadan.

Konu Sahibi
Merhaba;
Birde bu eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Not yazıcı denemesi yapamadım. (sorun varsa belirtin.)
sağolsun sanal pdf yazıcı ile denedim. çoğu kısmı istediğim gibi olmuş.

yazdırma alanı cok geniş.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
yazyfanın her yanında boşluklar var. sayfa kenarlarında birkaç mm kalacak şekilde ayarlanabilir mi ? bazen a4 şeklinde değil de a5 şeklinde çıktı alınca kenar boslukları da çok oldugu için öğrenci okuyamaz çok küçüleceği için.

sayfaya sıfıra sıfır sıgsın istiyorum.
kırmızı kutu içerisine aldım. sadece o kısmı yazdırsa yeterli. üstteki ödev alanı yazısına gerek yok.

sanal yazıcından dolayı mı bilmiyorum doğrudan cıktı aldı. bunun yerine yazıcı seceneklerini açabilir mi
bu sekilde. buradan arkalı önlü olmasını veya daha fazla ayarı yapabilirim.

çıktı alırken once tum sınıfa deste ödevini bastı. sonra onluk birlik ödevini bastı. arkalı önlü cıktı alırkan bu karısabilir. ön taraf elanın ödevi arka tarafa eymenin adı yazabilir. önce elanın deste ve onluk birlik ödevini ( 1 ve 2. sayfa yani ) yazıdrıp sonra eymenin deste ve onluk birlik ödevini yazdırıp........ bu sekilde öğrenci öğrenci olabilir mi.

ödev alan kısmı 4 adet olabilir mi ?

deste.jpg gibi isim yazmak yerine dogrudan klasorde jpg/png uzantılı dosya varsa onu excele otomatik ekleme sansı var mı?

Merhaba;
1-Yazdırma alanını oldukça genişlettim. (Bence ancak bu kadar olur. Yazıcılar kağıdın belirli bir alanına yazamazlar. Yada ben bilmiyorum.)
2-A5 çıktısı için ayrıca kurgulanması gerekir. (Benim bunu deneme şansım yok.)
3-Çift taraflı baskı yine uygun yazıcı ile denemesi gereken bir konu.
(Tek taraflı baskı yaparım derseniz yan yana iki çıktı için aynı ismi yazdırarak tüm liste için 2 sayfa düzenlemesi yapabilirim.)
4-ödev alan kısmı 4 adet? (bunu anlamadım. 3 nolu önerim sanırım bu sorununuzu çözer)
Eğer bir sayfada 4 resim istiyorsanız bunun kurgusu farklı olacaktır.
5-İsimleri klasör içinden sayfaya yazdırdım. Bir butona basmanız yeterli. Ama .png uzantılarını .jpg ye çevirmeniz gerekiyor. (resimleri getiren kod .jpg leri alıyor)

Baskılı yazı ile belirttiklerime açıklık getirirseniz eğitimin içinde biri olarak yardımcı olmak isterim.

İyi çalışmalar.

Eklerde baskılı yazıyla belirttiğim konuların uygulaması...
Bir öğrenci için 2 sayfa (1+1 iki resim)
Bir öğrenci için 2 sayfa( 4+4 sekiz resim)
Deneyin.
İyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
Merhaba;
1-Yazdırma alanını oldukça genişlettim. (Bence ancak bu kadar olur. Yazıcılar kağıdın belirli bir alanına yazamazlar. Yada ben bilmiyorum.)
2-A5 çıktısı için ayrıca kurgulanması gerekir. (Benim bunu deneme şansım yok.)
3-Çift taraflı baskı yine uygun yazıcı ile denemesi gereken bir konu.
(Tek taraflı baskı yaparım derseniz yan yana iki çıktı için aynı ismi yazdırarak tüm liste için 2 sayfa düzenlemesi yapabilirim.)
4-ödev alan kısmı 4 adet? (bunu anlamadım. 3 nolu önerim sanırım bu sorununuzu çözer)
Eğer bir sayfada 4 resim istiyorsanız bunun kurgusu farklı olacaktır.
5-İsimleri klasör içinden sayfaya yazdırdım. Bir butona basmanız yeterli. Ama .png uzantılarını .jpg ye çevirmeniz gerekiyor. (resimleri getiren kod .jpg leri alıyor)

Baskılı yazı ile belirttiklerime açıklık getirirseniz eğitimin içinde biri olarak yardımcı olmak isterim.

İyi çalışmalar.
sağolun hocam,
1-yazdırma alanı alttan geniş sanki

sablon kısmıyla biraz oynayınca hucreleri mouse yardımıyla değiştirince
bu sekilde hatta alttaki bosluk tamamen kapansın istiyorum.

2-a5 ten kastım yazıcı özelliklerinde var. o yuzden bu konuda çalışma yapmanıza gerek yok. a5 ten kastım bir a4 kagıdının bir yuzune 2 sayfa yazdırma. yukarıda bahsettim bosluk olayı cok olursa a5 boyutunda resim kısmı kuculur diye demiştim. yazdırma alanı tam otutrsa a5 kısmı kendiligince çözülecek.
3-çift taraflı yazdırma yine yazıcının özellği. ama burada sorun su, mesela elaya ait tum ödevler arka arkaya olmalı, burada arka arkaya götrünmesine ragmen
, pdf halinde sanal yazıcıda bu sekilde goruluyor.
ela'dan sonra eymen gelmiş. excelde gorundugu gibi elanın tum ödevleri arka arkaya gelmeli. çift taraflı yazıdırınca sorun oluyor. çift taraf olayı yazıcının özellği ama ögrenciye ait tum ödevlerin arka arkaya olmalı. cıktı alınca elanın tum odevlerini basmalı, sonra eymenin tum ödevleri basmalı, sonra diger cocuklar.
4- dörtlü ödev alanından kastım ikişer sayfa yaptıgınız excel dosyasındaki sablon kısmında 2 resim ( 2 ödev ) için olanı 4 resim ( 4 ödev ) e çıkarabilir misiniz. bir sayfada 4 resim değil amacım. her sayfaya 1 ödev olsa yeterli. gerisini yazıcı özekklerinden hallerim a5/arkalı önlü ... vs kısımları yazıcıda var.

Merhaba;
Bu dosya için kalan sorunlar yazıcı ve çıktı sorunu (bunu denemeyeceğimi belirttim.)
4 lü çıktı için 2 li çıktı sayfasını kullanabilirsiniz. (önce ilk 2 sayfa için resim seçimi yapar ve çıktı alırsınız. daha sonra diğer 2 resim çıktısını alırsınız)

İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Merhaba;
Bu dosya için kalan sorunlar yazıcı ve çıktı sorunu (bunu denemeyeceğimi belirttim.)
4 lü çıktı için 2 li çıktı sayfasını kullanabilirsiniz. (önce ilk 2 sayfa için resim seçimi yapar ve çıktı alırsınız. daha sonra diğer 2 resim çıktısını alırsınız)

İyi çalışmalar.
Sağolun çok emek verdiniz

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri