• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Msgbox' ta satır aralığı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LİNDA

Gold Üye
Aldığı beğeni
90
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar
Uzun mesaj kutularında yada daha okunabilir olması için satır arası mümkün mü acaba . Araştırmalarımda böyle bir konu da bulamadım. Örnek olarak şöyle bir mesajda iki satır arasında boşluk olması yapılabilir mi ?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Sayın linda örnekteki gibi yapabilirsiniz
MsgBox "8. Apartman giriş katında kazan dairesinin yanında yer alan sığınağın boşaltılarak" & vbCrLf & " temizlenmesine, en geç 31 Ağustos 2021 tarihine kadar eşyası olan" & vbCrLf & "sakinlerin eşyalarını sığınaktan almasına bu tarihten sonra bu " & vbCrLf & " alanda kalan eşyaların sahipsiz olarak " & vbCrLf & " nitelendirilerek atılmasına oy birliği ile karar verilmiştir."

denediniz mi?

Eğer satırlar arası boş satır eklemek isterseniz
MsgBox "kkkkh" & vbNewLine & "kkkkkkkkl" & vbNewLine & "kkkkkkllll"
şeklinde kullanın

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Satır aralığından kastınız satırların yüksekliği ise standart yöntemlerle böyle bir şey yok. Fakat API gibi yöntemlerle yapılabilir mi bir fikrim yok.
Satır aralığından kastınız bir alt satıra geçmek ise yukarıdaki örnekler size yardımcı olacaktır.

Konu Sahibi
Yapmak istediğim resimdeki bir sonuçtu . Sayın @Suskun 'un kodlarıyla bu mesajı alabiliyorum. Çok çok teşekkür ederim . Sayın @Adnan sizin önerinizde bu sonucu elde edemedim yada kodları ben revize edemedim. Sayın @ Suskun ve @Adnan Yardımlarınızla çok şey öğrendim teşekkürler hakkınızı helal edin

Konu Sahibi
Satır aralığından kastınız satırların yüksekliği ise standart yöntemlerle böyle bir şey yok. Fakat API gibi yöntemlerle yapılabilir mi bir fikrim yok.
Satır aralığından kastınız bir alt satıra geçmek ise yukarıdaki örnekler size yardımcı olacaktır.
Teşekkür ederim ilginiz için 8 nolu ileti de sonuca ulaştım .

Geri