• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru MS Word Posta Gönderilerinde "From" gönderici Mail adresi güncellenmesi hakkında

onderer

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Selamlar,

Bir excel dosyam var. Email olarak word içine aktardım. excel deki bilgileri mail olarak gönderimde bulunacağım. Ancak kayıtlı mail adresinden değil. farklı bir mail adresinden göndermek istemekteyim. gönderici mail adresini nasıl güncelleyebilirim? çok yere baktım bulamadım. belki çok kolay bir yerde, ben göremiyorum. :(
şimdiden teşekkür ederim

1. Outlook:
Outlook'ta varsayılan gönderici adresini değiştirmek için:

Dosya > Hesap Ayarları > Hesap Ayarları'na girin.

"E-posta" sekmesinde, "Farklı bir adresten gönder" için yeni bir e-posta hesabı ekleyin (örneğin, Gmail veya başka bir SMTP hesabı).

Word'de mail gönderirken:

"Gönder" butonuna tıklayın.

Açılan e-posta taslağında, "Gönderen" (From) alanını görünmüyorsa:

"Seçenekler" > "Gönderen" butonuna tıklayarak farklı bir adres seçin.

2. Gmail:
Gmail'de "Gönderen" adresi değiştirmek için:

Gmail ayarlarına gidin (Dişli simgesi > Tüm ayarları görüntüle).

"Hesaplar ve İçe Aktarma" > "Başka bir e-posta adresinden gönder" kısmından yeni adres ekleyin (doğrulama gerekebilir).

Word'den gönderirken Gmail'i açacaktır. Taslakta "Gönderen" alanını değiştirin.

Not: Hotmail gibi bazı sağlayıcılar, gönderen adresini değiştirmeye izin vermez.

Outlook kullanarak E-posta gönderme en yaygın yöntemdir.
Excel'den Outlook kullanarak e-posta gönderiyorsanız, gönderici adresini Outlook'un kendisinden değiştirmeniz gerekir.
Outlook'u açın.
"Yeni E-posta"ya tıklayın.
"Kimden" alanına tıklayın.
Açılır menüden, kullanmak istediğiniz e-posta adresini seçin.
Eğer listede görünmüyorsa, "Diğer E-posta Adresi" seçeneğini kullanarak yeni bir adres ekleyebilirsiniz.
Excel'den Word'e aktardığınız içeriği e-postaya yapıştırın ve gönderin.
Outlook'ta birden fazla e-posta hesabınızın yapılandırılmış olması gerekir.
Gönderici adresini her e-posta için ayrı ayrı seçmeniz gerekecektir.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Konu Sahibi
1. Outlook:
Outlook'ta varsayılan gönderici adresini değiştirmek için:

Dosya > Hesap Ayarları > Hesap Ayarları'na girin.

"E-posta" sekmesinde, "Farklı bir adresten gönder" için yeni bir e-posta hesabı ekleyin (örneğin, Gmail veya başka bir SMTP hesabı).

Word'de mail gönderirken:

"Gönder" butonuna tıklayın.

Açılan e-posta taslağında, "Gönderen" (From) alanını görünmüyorsa:

"Seçenekler" > "Gönderen" butonuna tıklayarak farklı bir adres seçin.

2. Gmail:
Gmail'de "Gönderen" adresi değiştirmek için:

Gmail ayarlarına gidin (Dişli simgesi > Tüm ayarları görüntüle).

"Hesaplar ve İçe Aktarma" > "Başka bir e-posta adresinden gönder" kısmından yeni adres ekleyin (doğrulama gerekebilir).

Word'den gönderirken Gmail'i açacaktır. Taslakta "Gönderen" alanını değiştirin.

Not: Hotmail gibi bazı sağlayıcılar, gönderen adresini değiştirmeye izin vermez.
Detaylı bilgi , açıklama için teşekkürler. İş bilgisayarında grup mailimiz var. grup mailin bir parolası, şifresi bulunmuyor. Select recipients - Chose from outlook Contacs adımından girdiğimde grup maili çıkıyor. onu seçtiğimde ise kullandığım veri kayboluyor. ufak bi yerde hata yapıyorum sanırım. tekrar teşekkürler

Geri