• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Miktrara ve Tarihe Göre Tablo Filtreleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

wahap70

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Ek'de belirtmiş olduğum dosyada bir veri tabanım var ve bundan filtreleme yapmak istiyorum fakat bu filtrelemenin bir sıralaması ve toplam alması gerekiyor bunu yapmak mümkün mü ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam içerikte yazmıştım tamam PVC 67 için filtre yaptığınız da geliyor ama hepsi geliyor benim stok miktarımın altına düşmeyecek kadar gelmesi ve maksimumda da geçtikten sonra yani 223.000 kg dan fazla olacaksa en fazla bir fatura fazla olabilir dikkat ederseniz sağdaki tabloda 24/4 tarihinde gelen 250.000 kg ama ondan daha yeni faturalılar geldiği için önce 77.400 sonra 96.300 ü toplayarak gidiyor 223.000 kg yi geçemediği için + 1 fatura daha alıyor oda 250.000 kg olanı . Mesela 50.000 kg. gelen bir fatura daha varsa 223.000 Kg. olan stoğu zaten tamamladığı için 50.000 kg. olanı getirmemesi lazım. Birde Altta yaptığınız Stok miktarı yazan yere stok miktarı gelmiyor başka bi üründe denediğimde

Sayın wahap70 ,
Kodlar , ürün adına göre filtre yapıp en yeni tarihten en eskiye doğru
stok miktarına eşit veya büyük olana kadar tarama yapar.
stok miktarına ulaştığında ise geriye kalan kayıtları listelemeden ve tekrar tarih sırasına (eskiden yeniye doğru) dizer.
Örneğin aşağıdaki gibi bir veri setinde;
1653984975728.png
23 nisan tarihli kaydı işleme almamış ve sonuç aşağıdaki gibi olmuştur.
1653985059811.png
yanlış olan yeri anlamadım.
#2 nolu mesajımdaki dosyaya örneklendirerek hatalı sonuç veren haliyle paylaşırmısınız?

Konu Sahibi
Hocam tamam pardon olmuş evet ben Stok miktarının Manuel olduğunu düşünmedim onu da otomatik getiriyorsunuz diye düşünmüştüm. Çok Teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri