• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü MesajBox ile Hatırlatma Uyarısı Almak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hayalibey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
42
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Herkese Merhaba
Dinamik bir listem var ve listenin en sonunda icmal alıyorum.
Uçmak alınan personel lisesinin satırları degsiken olduğu için Sağ olsun Zafer Hocam ayarladı.
Ama şöyle bir şey var bu sefer de ekli dosyada

Sub Hatırlatma ()
...
End Sub
Başlığı altındaki mesaj box ile yapılan hatırlatma hata veriyor .
Yarımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Çözüm
Son gönderdiğiniz dosya da H202 ye girmiş olduğunuz tarih hatalı 11.09..2021 olarak 09 dan sonra .. (Çift nokta) girmişsiniz tek nokta olacak düzeltin . Kodlar çalışıyor.
Merhaba

Hata olarak ne veriyor? Hatayı nasıl oluşturabiliriz?

Konu Sahibi
Sub Hatırlatıcı ()
Başlığı altındaki

Tarih = Clint (CDate(s.Cells(i,"H")))
Satırında typ mismatch hatası verdi .

integer Değişkenler en fazla 32767 sayısına kadar destekler. Tarih verileri çoğunlukla bu değerden büyüktür . tarihi sayıya çevirmek için CLNG kullanın. (Kodlarda da böyle)
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
integer Değişkenler en fazla 32767 sayısına kadar destekler. Tarih verileri çoğunlukla bu değerden büyüktür . tarihi sayıya çevirmek için CLNG kullanın. (Kodlarda da böyle)
HTML:
Kod:
Hocam aynen dediginiz gibi ama hata veriyor ilk mesajımdaki hatayı alıyorum

Ilk mesajinizda da bir şey yok. Nasıl bir hata veriyor? Resmini koyun, hata kodunu belirgin yoksa istediğinize göre çalışmıyor da ona mi hara diyorsunuz. Ben çalıştırdığım da sonuç aşağıdaki gibi.

2021-09-09_154433.jpg

Konu Sahibi
Sub Hatırlatıcı ()
Başlığı altındaki

Tarih = Clng (CDate(s.Cells(i,"H")))

Hocam aynen senelik izin dış görev yazan yazının ve altındaki satırların yeri dinamik bazen 5 aşağı satırdan bazen 10 yukarı satırdan başlıyor. Böyle olunca da başlamasına 2 gün kala olan personel mesajda çıkmıyor.
Kodda dinamik olarak senelik izin yazısının altına geliyor ama bu sefer de mesajda görünmesi gereken satırlar görünmüyor. Yardimci olursanız cok sevinirm.

Tamam abey,zaten yolladığınız dosya hata vermedi.
Eğer .value yazılmazsa value olarak olgılıyormuş yani default olarak value imiş diye okumuştum.
Ama zamanında .value yazmadığım için hata vermişti yazınca düzelmişti.Belki sizdedeişe yarayabilir ondansa.

Konu Sahibi
Tamam abey,zaten yolladığınız dosya hata vermedi.
Eğer .value yazılmazsa value olarak olgılıyormuş yani default olarak value imiş diye okumuştum.
Ama zamanında .value yazmadığım için hata vermişti yazınca düzelmişti.Belki sizdedeişe yarayabilir ondansa.
Hocam senelik izin kısmında sayıların yerlerini 30 satır yukarı 30 satır aşağı yaptigimda mesajla uyarı alamıyordum aralık dışı sayıyor galiba . Yani sabit satır aralığı için uyarı veriyor galiba.
Value. olayı için yarın koda eklerim umarım çalışır Hocam.

Abey benim hatırladığım kodların en üstüne
const deger as string"burasını unuttum"
Böyle bir kod yazmıştım çift tınak içinde kelime vardı.
O kelime heralde G sütunundaydı.Kod onu arıyordu ve bulunca dinamik olarak 1 satır aşağısından başlıyordu ilk olarak.Don olarakta kodu unuttum bir aralıktan buluyordu son satır noyu.
Sonra ordaki verilere göre mesaj olayı oluyordu.
Kısaca yukarda dediğim çft tırmak içnde yazan kelime o sütunda olmalı.

Diğer konunuzdan kodu buldum altta abey.
Ordaki const olan.Heralde sonradan onu global alana ekledim bildiğim kadarıyla.

Yani o değerde functiona göre ayarlanabilir.

HTML:
Kod:

Son düzenleme:
Dosyanızda 6 nolu sayfadaki buton için makro resimdeki gibi atanmış.
Ama o atanan makro benim önceden yazdığım kod ile yapılmamış dinamik satırno bulma.
O kod altta ve 205 den başlıyor ve 205.ci ilgili hücre boş olduğu için hata veriyor.
Yani .value eklesenizde bu durumda hata verir.Ama dediğim gibi eklemekte fayda var.

Sub Özel_Hatırlatıcı()

''''''''''''''''''''''''''Hatırlatıcı Kodları
Dim bugun As Long, tarih As Long, i As Long, a As Long
Dim s As Worksheet, mesaj As String

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
my = ActiveSheet.Range("I6").Value
Set s = ActiveSheet
a = s.Range("F" & Rows.Count).End(3).Row
bugun = CLng(CDate(Date))

For i = 205 To a
tarih = CLng(CDate(s.Cells(i, "H")))

Öel hatırlatıcı kodunada uyguladım value eklemeden bende her türlü çalışıyor dosyayıda ekledim.

Konu Sahibi
Hocam aynı hatayı vermeye devam ediyor.
Sub Özel_Hatırlatıcı ()
Başlığı altındaki

Tarih = Clint (CDate(s.Cells(i,"H").Value))

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri