• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makronun Çift Görev Yapması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
132
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar Sn. uzmanlarım,

Özlük dosyası sayfasının personel ekleme butonuyla sayfada olmayan personelleri tc kimlik numarasına göre bordro sayfasından (tc kimlik, isim soyisim ve işe giriş tarihleri) bilgilerini ekliyorum.
Eklenen personellerin E sütununa Yeni ifadesi yazdırılıyor.

Bordro işlemleri makrosunu ikinci kez çalıştırdığımda bu ifade malesef siliniyor. Bu ifade silindiğinde bes giriş sayfasına eklenmesi gereken personeller aktarılamıyor. Her yeni eklenen personel için el ile E sütununa Yeni yazarak işlemi gerçekleştirebiliyorum.

Yeni ifadesi silindiği için özlük dosyasına eklenen yeni personellerin aynı zamanda bes giriş sayfasına da aynı bilgileriyle (tc kimlik, isim soyisim ve işe giriş tarihleri) aktarılmasını, özlük dosyasındaki iban, doğum tarihi ve cep telefonu bilgilerini de doldurduğumda bes giriş sayfasındaki Personelleri Listele butonuyla eksik bilgilerini doldurmak istiyorum.

Yardımlarınızı bekler saygılar sunarım.

BORDRO_ISLEMLERI() marosu çalıştığında, aşağıdaki kod ile
OZLUK_DOSYASI sayfasında "E" sütununda "Yeni" ibaresi var ise temizleBES makrosunu tetikliyor.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

temizleBES makrosundaki;
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
satırı da "Yeni" ibarelerini temizliyor.

ilk kod satırını silin yada başına tek tırnak koyarak devre dışı bırakıp deneyin.

Konu Sahibi
If ile başlayan kodun başına tek tırnak koyarak pasifleştirdim ama bu hatayı verdi.

ozl.[E4:E100000].ClearContents bu kodu da devre dışı bıraktım aynı hatayı verdi

1652294575478.png

hata veren satırdaki Key2:=g.[V2] ibaresi bulunmakta ve bu "g" set edilmemiş.
bu ibare sanırım Key2:=besg.[V2] olması lazım.
bu şekilde düzeltip deneyin.

Konu Sahibi
Merhabalar,

Teşekkür ederim. Key2:=besg.[V2] şeklinde düzelttim hata giderildi.

ancak konuyu lütfen kapatmayın. Bes Giriş sayfasındaki Personelleri listeleme konudaki talebim henüz giderilmiş değildir.
Özlük Dosyası E sütunundaki Yeni ifadesini silme makrolarını devre dışı bıraktığım için Bes giriş sayfasındaki butonu çalıştırdığımda aynı personelleri Listelenen personellerin altına eklemektedir. Yardımcı olabilir misiniz

Bende bir sorun görünmüyor.
Tekrar kontrol edip hatalı işlemi ve sonucu (resimli) bildiriniz.

Konu Sahibi
İlginiz ve Yardımınız için teşekkür ederim.

Bu şekilde bes giriş sayfasına aktarma işleminde problem yok ama özlük sayfasındaki Yeni ifadesini silme işlemini nasıl iptal edeceğim. O kadar uğraştırdı ki bu ifade manuel olarak silmek istiyorum. Bes giriş sayfasını etkilemeyecek şekilde bunu düzenleyebilir miyiz?

Konu Sahibi
Günaydınlar,

iptal işlemini tek tırnak ile öğrettiniz ama bu seferde bes giriş sayfasına personel aktarımı gerçekleşmiyor.
Düşündüm de aslında bu sorunun çözümü özlük dosyası sayfasına personel ekleme makrosundan geçiyor. Bu kodu bordro işlemleri makrosu ile birleştirerek tek makro ile çözülebilir mi acaba? Sizce de uygunsa bordro işlemleri makrosu şu sırayla ;

1. bordro sayfasını düzenleyecek
2. özlük dosyası sayfasına yeni personelleri ekleyecek
3. Diğer sayfaların işlemlerini gerçekleştirecek şekilde kodları düzenleyebilir misiniz?

Bazı şeyleri netleştirmek lazım.
#7 nolu mesajdaki dosyada OZLUK_DOSYASI sayfasının mevcut hali,

1653026141072.png
+ sembolüne basınca BORDRO sayfasında olup bu sayfada olmayan isimleri buraya ekliyor ve E sütununa Yeni yazıyor.
1653026323956.png
Buraya kadar sorun yok sanırım.
BES_GIRIS sayfasına geldiğimizde ise;
Personelleri Listele butonuna bastığımızda A,D,E,F,N,P,Vsütunlarını temizleyip,
OZLUK_DOSYASI sayfasında E sütununda Yeni ibaresi olanları BES_GIRIS sayfasına aktarıyor ve
OZLUK_DOSYASI sayfasında E sütununda Yeni ibaresini siliyor.
1653026863440.png
Personelleri Listele butonuna 2. kez bastığımızda ise
OZLUK_DOSYASI sayfasında E sütununda Yeni ibaresi olan kayıt kalmadığından işlem yapmıyor.
Şimdi buraya kadar işlemlerde sorun var mı?
Eğer yok ise bundan sonrası için ne yapmak istediğinizi tane tane izah ederseniz yardımcı olmaya çalışayım.

Konu Sahibi
Merhabalar Sn. Balta

Dosyamın çalışma sıralamasından kaynaklı sıkıntı var.

Dosyamın çalışma şekli;
  • İlk olarak bordro sayfasına verileri başka bir kaynaktan yapıştırılır.
  • Bordro işlemleri makrosu çalıştırılarak sayfanın düzenlenme işlemi yapılır. (gereksiz satırların silinmesi vs.)
  • Özlük Dosyası sayfası + butonuyla bordroda olup bu sayfada olmayan personeller aktarılır. Aktarılan personellerin bilgileri doldurularak Bordro İşlemleri makrosu tekrar çalıştırılarak Halkbank, Bes Giriş ve Bes Tahsilat sayfalarına veriler aktarılır.

Problem; Bordro işlemleri makrosundan sonra personel ekleme makrosunu çalıştırdığımda Yeni ifadesinin silmesinden kaynaklanmaktadır. Yani iki kez makro çalıştığında ifade silinmektedir. Şimdi şöyle bir fikir geldi aklıma; makronun 2. kez çalıştığında Yeni ifadesini silme işlemini 4 olarak düzelttiğinizde sorunun çözüleceğini düşünüyorum.

Bu şekilde yardımcı olabilir misiniz?

Konu Sahibi
Günaydınlar,

ay sonu yaklaştı da bugün ilgilenebilir misiniz?

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam teşekkür ederim. Sabah ilk iş bunu denedim. Kızacaksınız neden geç cevap yazıyorsun diye ama bildirim düşmüyor, mail gereksize de düşmüyor?

BORDRO İŞLEMLERİ makrosuna uyguladığınız işlem çok güzel olmuş teşekkür eder saygılar sunarım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri