mavisiyah01
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 44
- Excel V
- Office 365 TR
Konu Sahibi
Excel'de Makrolarınızı Tüm Çalışma Kitaplarında Kullanmak İçin Yapmanız Gerekenler
Makrolarınızı yalnızca belirli bir Excel dosyasında değil, tüm Excel çalışma kitaplarınızda kullanmak istiyorsanız, Personal Macro Workbook (Kişisel Makro Çalışma Kitabı) oluşturmanız gerekmektedir. Bu dosya sayesinde oluşturduğunuz makrolar, Excel her açıldığında arka planda yüklenir ve tüm çalışma kitaplarında kullanılabilir hale gelir.
1. Adım: Personal Macro Workbook Oluşturma
İlk olarak Personal Macro Workbook’un nasıl oluşturulacağını öğrenmelisiniz. Bu işlem oldukça basittir. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak bu işlemi gösteren kısa animasyonu (GIF) izleyebilirsiniz:

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
2. Adım: Makronuzu Personal Workbook’a Kaydetme
Personal Workbook oluşturulduktan sonra, şu adımları takip ederek makronuzu kaydedebilirsiniz:
- Geliştirici (Developer) sekmesini açın. Eğer bu sekme görünmüyorsa, Excel ayarlarından etkinleştirmeniz gerekir.
- Makro Kaydet butonuna tıklayın ve makronun kaydedileceği yeri "Personal Macro Workbook" olarak seçin.
- İlgili işlemleri gerçekleştirdikten sonra kaydı durdurun ve Visual Basic Editor (Alt + F11) üzerinden makronuzu düzenleyin.
- Excel’i kapatırken yapılan değişiklikleri kaydetmeyi unutmayın. Böylece makronuz Personal Workbook’a kaydedilmiş olur.
3. Adım: Başka Dosyalarda Makroları Kullanma
Artık makronuzu oluşturduğunuza göre, herhangi bir Excel dosyasındayken Alt + F8 tuş kombinasyonunu kullanarak Personal Workbook içinde yer alan makrolarınıza erişebilir, dilediğiniz gibi çalıştırabilirsiniz.