• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makroda Kısayol Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Yasar PİSKİN

Yeni Üye
Aldığı beğeni
101
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
İŞ GÜV Sayfasındaki koda CRTL+p kısa yol olarak atanmıştır. Resim1 deki gibi sayfaları toplu seçip CTRL+P yaptığımızda Resim2 de ki gibi toplu yazdıramıyorum, ancak tek tek yazdırabiliyorum. Benim yapmak isteğim, sayfaları toplu seçip CTRL+P yapabilmek (Resim2) bu durumda da yani toplu seçip CTRL+P yaptığımda da makronun çalışması. Bu hususun düzeltilesi hususunda yardımlarınızı talep ediyorum.​

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsb
    Kitap1.xlsb
    1.1 MB · Gösterim: 8
  • Resim1.png
    Resim1.png
    60.9 KB · Gösterim: 10
  • Resim2.png
    Resim2.png
    67.8 KB · Gösterim: 10
Merhabalar,

Anladığım seçtiğiniz sayfaları yazdırma işlemi. Bu işlemi sayfaları seçerek yapmak yerine userformdan yapmak daha işlevsel olacaktır. Sayfalarda ne seçtiniz neyi seçmediniz anlamak zor olur. Basit bir örnek gönderiyim inceleyin. CTRL + P ile formu açın yazdırmak istediğiniz sayfaları iseçin.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Benim yapmak isteğim, sayfaları toplu seçip (Resim2) CTRL+P yapabilmek bu durumda da yani toplu seçip CTRL+P yaptığımda da makronun çalışması. Siz makroyu kaldırmışız. Bu hususun düzeltilesi hususunda yardımlarınızı talep ediyorum.

Merhabalar,

Ben sayfa seçerek yazdırma işlemini daha rahat ve işlevsel olması açısından form üzerinden yapmanın uygun olacağını düşünmüştüm.
Siz sayfaları seçerek direkt yazdırmak istiyorsanız. kodunuzu vereceğim bu kod ile değiştirin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Konu Sahibi
Evet ben sayfaları seçerek direkt yazdırmak istiyorum, fakat yazırma işlemi yaparken sorudaki makraunun teteklenmsei gerek. Sorudaki makroya bakarsanız sayfa kıstları var.

Konu Sahibi
Verdiniz kodda Resim 10 daki uyarıyı aldım ve sayfaları seçerek direkt yazdırmak için UserFormu kaldırabilimiyiz?

Konu Sahibi
Verdiniz kodda Resim 10 daki uyarıyı aldım ve sayfaları seçerek direkt yazdırmak için UserFormu kaldırabilimiyiz?

Ekli dosyalar

• Resim 10.png
    Resim 10.png
    125.1 KB · Gösterim: 2
Konu Sahibi
Çalışmadaki tüm makroları silip sadece cevap 6 daki kodu kullandım. Fakat makronun çalışması içim her seferinde F5 yapmam gerekiyor.

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri