• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makroda Formül Düzeltme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
130
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlarım,

daha öncesinde excelcan hocamın yardımlarıyla yaptığımız dosyanın ÖZLÜK DOSYASI sayfası H sütununa uygulanan HTML:
CoffeeScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
formül gözüküyor ancak (L4;5;5) şeklinde olması gerekiyor çünki sütun numarası yanlış olduğu için verileri HALKBANK sayfası F sütununa aktarmıyor. Hocam formüllerden kurtul demişti ama formülü de bulamadım zaten :)
Formülü manuel olarak düzelttim ama makrodan düzeltmemiz gerekiyor.

Birde EFT LİSTESİ ve HALKBANK sayfasına eklenen yeni personeller listenin altına ekleniyor ama olması gereken alfabetik sıralamaya tabi olmalarıdır. Yardımcı olabilir misiniz.

Yardımlarınız için teşekkür eder saygılar sunarım.

Özlük dosyası sayfasının Worksheet_Change kodlarına paylaştığım bölümü ekleyiniz ve L sütununa iban no yazınız.
H sütunundaki formülün işlemini gerçekleştirir.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Sizin yazdığınızı yapıştırdım yine çalışmadı hocam

Konu Sahibi
teşekkür ederim hocam bu örneği görünce farkına vardım. Eski verileri işleme alması için hepsini f2 tuşu ile tek tek aktifleştirdim. Şimdi hepsini aktarıyor.

Sıralamayı nasıl düzeltebiliriz hocam?

Halkbankası sıralaması için örnek
Halkbank_Sayfasına isimli makroda End Sub dan önce ekleyiniz.
HTML:
Kod:

Diğer sayfa için de bu örneğe göre düzenleme yapabilirsiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Teşekkürler ederim hocam. HALKBANK sayfası istediğim gibi. Yarın da diğer sayfaya göre ayarlayacağım Inşallah

Konu Sahibi
EFT LİSTESİ sayfasına da aşağıdaki kodu uyguladım. İşlem başarılı hocam. Çok teşekkür ederim.
HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri