• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro Yardımıyla Yazdırma Sağlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

emre004gs

Yeni Üye
Aldığı beğeni
12
Excel V
Office 2003 TR
Konu Sahibi
Elimdeki Excelde Sayfa1 kısmında adı soyadı olan yerde isimlerim sabit sadece karşısındaki isimler değişebiliyor ( iki tane isim de olabilir 3 tane isimde 4 tane isimde 1 tane isimde ) sizden yardım istediğim durum ben adı soyadı kısmının karşısındaki isimler güncellendikce sayfa 3 deki örnek gibi çıktılar alıyorum benim istediğim makro yardımıyla adı soyadındaki sütunda ismin karşısında ne kadar isim varsa otomatik sayfa3 deki tarz dilekçe oluşturup veya şablon oluşturup yazdırmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim

Çözüm
1​
BU ŞABLONU İSTEDİĞİN GİBİ BAŞLIK VE HAZIR YAZI KISMINI
İSTEDİĞİN GİBİ AYARLA
2​
RESİMİ SİL KENDİ İMZA RESMİNİ EKLE
3​
KAYDET
...
Biraz farklı bir yaklaşım oldu.
Deneyiniz.

Sayın patrona Alternatif olsun. deneyiniz Hem isme tıklanınca hem de tüm tablo işlem yapar

Konu Sahibi
Sayın patrona Alternatif olsun. deneyiniz Hem isme tıklanınca hem de tüm tablo işlem yapar
Hocalarım çok teşekkür ederim tam istediğim gibi olmuş ancak bi sorum olaacaktı yazdıracağım sayfada mesela dilekçeyi içeriğini değiştirebiliyorum hani sabit bi metin var buraya eklemedim o metni nasıl eklerim yani isime çift tıklayınca evet tam istediğim gibi oluyor ama boş bir şablon değil içi dolmuş hale şablonun nasıl yapabiliriz

hangi hücreye ne kadar uzunlukta olacağını belirtin yada cümlenizin görünmesini istemiyorsanız aynı uzunlukta anlamsız bir cümle kurun. buna göre işlem bitsin

Konu Sahibi
Hocam sayfa3 de ekledim dilekçe tipini gerekli açıklamaları yaptım teşekkürler şimdiden

herşeyi yeniden yap diyorsunuz. SAYFA1 DEKİ İSMİN KARŞILIĞINDA GELECEK İSİMLER"
Mehmet AliAhmetAtakanYağmur
bu üç isim buraya mı yazılacak. 2 yerde tarih var.!!!??
daha önceki gibi her isme bir sayfa çıkmayacak mı

Konu Sahibi
herşeyi yeniden yap diyorsunuz. SAYFA1 DEKİ İSMİN KARŞILIĞINDA GELECEK İSİMLER"
Mehmet AliAhmetAtakanYağmur
bu üç isim buraya mı yazılacak. 2 yerde tarih var.!!!??
daha önceki gibi her isme bir sayfa çıkmayacak

kusura bakmayın hocam evet her isme bir sayfa çıkacak istediğim bu sayfalar dilekçe sabit bir şekilde her sayfaya çıkmasını istiyorum yani sizin yaptığınız sistem tam istediğim sistem sadece dilekçe örneği yaptığım şekilde çıkmasını istiyorum yani isme tıkladığımda karşısındaki isimler her isme bir sayfa gelecek şekilde olup oluşturduğum dilekçeye eklenecek şekilde gelmesini istiyorum kusura bakmayın tekrardan

1​
İSTEDİĞİN GİBİ AYARLA
2​
3​
KAYDET
4​
KODA GİR SAYFA2 VİSİBLE YAZAN KISIMDAN EN ALTTAKİNİ SEÇ
5​
BU SAYFA ARTIK GÖRÜLMEYECEK FAKAT İŞLEMLER YAPTIĞIN ŞEKİLDE OLACAK

Çözüm
KOD İÇİNDEN STR = YAZAN YAZILARIDA DÜZELTİN

Konu Sahibi
1​
İSTEDİĞİN GİBİ AYARLA
2​
3​
KAYDET
4​
KODA GİR SAYFA2 VİSİBLE YAZAN KISIMDAN EN ALTTAKİNİ SEÇ
5​
BU SAYFA ARTIK GÖRÜLMEYECEK FAKAT İŞLEMLER YAPTIĞIN ŞEKİLDE OLACAK
Hocam çok teşekkür ediyorum sağolun teşekkürler tekrardan emeklerinize ellerinize sağlık sadece tek bir sorum olacaktı hocam sayfa1 deki isimleri ayrı ayrı çıkarıyoruz ancak bu isimleri mesela b hücresi var mesela ilk isim b19 ikinci isim b69 hücresinde çıkmasını istiyorum sadece bilgi olarak soruyorum kodlara baktım uğraştım ancak ismi oraya çıkaramadım hani sayfa 1 deki ismi dilekçede istediğim hücreye çıkartmam için hangi kod bloğunu değiştirmem lazım tekrardan teşekkürler tam istediğim gibi olmuş

zaten öyle deneyip bakın

Konu Sahibi
Hocam denedim ama a hücresine yazıyor sayfa 1 de çıkan ismi, makroda da b hücresi olarak değiştirdim olmadı

örnek üzerinden açıklayın

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri