• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro koduna çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ersin Tunca

Yeni Üye
Aldığı beğeni
86
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Sy. Hocalarım

Benim şöyle bir sorunum var Tek diye bir excel dosyam var bunun içinde yaklaşık olarak 15 sayfam var bu sayfalardan İŞLE dediğim zaman Sayfa1 ' e veri aktarıyorum bunu formül ile yapınca dosya kayıt etmesi zaman alıyor onun için formülleri zamanla makro koduna çevirmeye çalışıyorum ekli dosyada ki formülleri nasıl makro koduna çevire bilirim. Teşekkür ederim.

Çözüm
Merhaba,
Dosyanıza aşağıdaki değişiklikleri uyguladım;
Kont. sayfasındaki "İşlem Bitti" Butonunu tıkladığınızda Degiştir Makrosu çalışıyor.

Hesap fişi sayfasındaki R Sütünu İŞLE işaretli olan veriler Sayfa1 saydasına 350. satırdan itibaren aktarıyor.

Makro İşlem Yapıldıktan sonra tekrar girişi önlemek için Hesap Fişi sayfası S sütununa Aktarılan maddeyi belirtmek için X işareti koyuyor. Yeni iŞLE işlemleri yaptığınızda X olmayan Verileri Sayfa1 kaldığı yerden aktarıyor.

Dosyanızı Mailinize gönderdim.

Kolay gelsin

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba,
Dosyanıza aşağıdaki değişiklikleri uyguladım;
Kont. sayfasındaki "İşlem Bitti" Butonunu tıkladığınızda Degiştir Makrosu çalışıyor.

Hesap fişi sayfasındaki R Sütünu İŞLE işaretli olan veriler Sayfa1 saydasına 350. satırdan itibaren aktarıyor.

Makro İşlem Yapıldıktan sonra tekrar girişi önlemek için Hesap Fişi sayfası S sütununa Aktarılan maddeyi belirtmek için X işareti koyuyor. Yeni iŞLE işlemleri yaptığınızda X olmayan Verileri Sayfa1 kaldığı yerden aktarıyor.

Dosyanızı Mailinize gönderdim.

Kolay gelsin

HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Sy. @Suskun hocam ;
İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim. Çok güzel bir çalışma olmuş elinize ve emeğinize sağlık sizden ufak bir ricam var Sayfa1 e aktardığını işlem bittikten sonra silme kodu istiyorum ama sadece bu aktardığını diğer sayfa1 de satırlarda formüller var onları da makro koduna çevirene kadar.
İŞLE aktarma işlemini ben diğer sayfalara uygulamam için aynı düğme ile çalışacak şekilde nasıl bir yol izlemem lazım aslında
HTML:
CSS:
bu formül kodunu bilsem yaparım sanırım :) Hakkınızı helal edin sizleri çok meşgul ettim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri