• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro İle Veri Özetleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Yeni Üye
Aldığı beğeni
104
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Değerli Arkadaşlar Merhaba,

Ekteki Tabloda örnek olarak yazdım,

Çoketopla ile yaptığım işlemi makro ile yapmak istiyorum. Tabloda Şube isimleri dinamik buna göre yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bu işlemi Pivot üzerinden yapmak istemiyorum, çünkü satır sayısı fazla olduğundan kullanıcılarda fazla olduğundan sorun çıkarıyor, Makro ile Yapmak istiyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Günaydın AliCimri Bey,

Kodu çalıştırdım, alıcı firma isimlerini yinenlenme kadır yapmadan sutunları doldurmuş, çalıştığım tablo ekte inceleyebilirseniz sevinirim.

Konu Sahibi
Merhaba,

Alıcı Şube isimlerini sutunlara yineneleri kadır olarak atmıyor. #3 nolu ek dosyada örnek veri ile gösterdim. inceleyebilirseniz sevinirim.

#3 nolu mesajda ek dosya göremiyorum. Data sayfasında aynı şubeden değişik tarihlerde sevk mi geliyor. mesela resimdeki TORBALI ŞUBESİ gibi
ALICI ŞUBEBAĞLI OLDUĞU ŞUBETARİH
AKHİSAR ŞUBESİİZMİR
1.10.2022​
BUCA ŞUBESİİZMİR
1.10.2022​
İZMİR ŞUBESİİZMİR
5.10.2022​
KARABAĞLAR ŞUBESİİZMİR
5.10.2022​
KARŞIYAKA ŞUBESİİZMİR
6.10.2022​
MANİSA ŞUBESİİZMİR
5.10.2022​
SALİHLİ ŞUBESİİZMİR
9.10.2022​
TORBALI ŞUBESİİZMİR
9.10.2022​
TORBALI ŞUBESİİZMİR
15.10.2022​

Son düzenleme:
#6 no lu mesajda belirttiğim gibi bir durum varsa kodu aşağıdaki kod ile değiştirin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
#3 nolu mesajda ek dosya göremiyorum. Data sayfasında aynı şubeden değişik tarihlerde sevk mi geliyor. mesela resimdeki TORBALI ŞUBESİ gibi
ALICI ŞUBEBAĞLI OLDUĞU ŞUBETARİH
AKHİSAR ŞUBESİİZMİR
1.10.2022​
BUCA ŞUBESİİZMİR
1.10.2022​
İZMİR ŞUBESİİZMİR
5.10.2022​
KARABAĞLAR ŞUBESİİZMİR
5.10.2022​
KARŞIYAKA ŞUBESİİZMİR
6.10.2022​
MANİSA ŞUBESİİZMİR
5.10.2022​
SALİHLİ ŞUBESİİZMİR
9.10.2022​
TORBALI ŞUBESİİZMİR
9.10.2022​
TORBALI ŞUBESİİZMİR
15.10.2022​

Evet
Tornalı şubesini tek satır haline alıp, toplamlarını alacak. eki ekledim..

Konu Sahibi
Merhaba,

Makroyu çalıştırdım, toplamları doğru vermiyor, gerçek toplamlar sonuç sayfasında olduğu gibi olmalı,
birde makroyu 1 den fazla çalıştırdığımda hata veriyor,
makroyu her çalıştırdığımda verileri temizleyip yenisini çekmesi lazım.
teşekkürler

1- Data sayfanızda 4.10.2022 tarihinde bir sorun var. normal tarih formatına çevirdim doğru çalıştı. O yüzden "SONUÇÇ" sayfanızda da 4.10.2022 tarihi 2 satır.
Neyse yeni örnek ekte

Konu Sahibi
AliCimri Bey,

Çok teşekkür ederim elinize sağlık,
sadece ufak sorun farkettim düzeltebilirseniz sevinirim.

1- Özet Tablo sayfasında makroyu çalıştırmak için butun eklemişim. makroyu her çalıştırdığımda butonu siliyor.
2- Rapor yazıldıktan sonra b:ve sonraki dolu sütünların hücre formatı sayı örneğin 6.553 olmalı. Teşekkürler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri