• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru Makro İle Veri Olan Sayfayı Yazdır ve Boş Olan Satırı Gizle

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
133
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar;
Ekli dosyada ÖLÇÜ TESPİT TUTANAĞI-2 sayfasında F2:W376 hücreleri arasında yazdırma alanı belirli 5 adet sayfa var. Benim istediğim H10:H59,H85:H134,H160:H209,H235:H284,H309:358 hücreleri arasında veri yoksa yazdırırken bu satırlar gizlenecek.Ayrıca Örneğin ,H85:H134 arasında veri yoksa bu sayfa yazdırılmayacak veri varsa yazdırma işlemi veri olan sayfayada uygulanacak .Diğerleri de aynı şekilde olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Sayın Arzuhalci. Merhabalar
4 sayfanın içirsini boşaltmama rağmen sadece 1.sayfayı yazmesi gerekirken tümünü yazdırıyor

Eğer H10:H358 aralığındaki hücrelerde formüller varsa ve bu formüller boş olması gerektiğinde sıfır değeri döndürüyorsa, makro bu hücreleri veri varmış gibi kabul eder ve o sayfayı yazdırmaya dahil eder.

Konu Sahibi
Günaydın,
.Satır gizlenmesi makrosu iptal. Dosyada alt alta seçili alanda yazdır dediğimde 5 adet sayfa yazdırılıyor. Benim istediğim H10:H59,H85:H134,H160:H209,H235:H284,H309:358 hücreleri arasında veri varsa veri olan sayfalar yazdırılacak .Veri yoksa veri olmayan sayfalar yazdırılmayacak. Tüm hücrelerde formül var.

Konu Sahibi
Günaydın; veri girişi sayfasından verileri temizledim. Sadece 1.sayfada h10:H22 hücrelere arasında veri kaldı. Dolayıyla ölçü tespit saayfasında 1.sayfayı yazması gerekirken .kod 400 hatası verdi işlem yapmadı

Konu Sahibi
Hocam evde yazıcı olmadığı için deneyemiyorum. Aynı makroyla ön izleme yapar mısınız?

Konu Sahibi
Hocam satır gizleyerek yazdırma çok kasıyor. Biliyorum sizi çok uğraştırdım. Dosyayı tekrar düzenledim. Şu şekilde olabilir mi?

5 Adet sayfa var Ölçü 1-2-3-4-5 diye
Eğer Her sayfanın H10 hücresi dolu ise o sayfalar yazılacak. Örneğin Ölçü-1 sayfası ve Ölçü-2 sayfasının H10 hücreleri dolu ise hem ölçü-1 sayfası hemde ölçü-2 sayfası sırası ile yazılacak. H10 hücre dolu olan yazdırlacak. Yazdırılacak sayfaların H10:H59 hücreleri arasındaki boş satırlar gizlenecek. Bu şekilde olabilir mi?
Yazdırma işlemi butonu veri girişi sayfassında olacak

Ekli dosyalar

ThisWorkbook.Sheets(shts).PrintOut Copies:=1, Preview:=True
Tek değişiklik Preview:=True yapmak

Bunu makroda değiştir olmaz ise yenisini istediğine göre verelim

Konu Sahibi
hocam çok teşekkür ederim. Çok güzel oldu. Baskı önizleme de şu ekran gelmiyor. (yazdır btonu olan) Bunu getirebilirmiyiz
Ekran Alıntısı.JPG

Geri