• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro İle Veri Al ve Boş Satırları Gizle

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
136
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi günler;
Ekli dosyada ,
D18:E150,G18:H150,J18:K150,M18:N150 hücre aralığına her hangi bir excel dosyasından koordinat listesini makro ile Saha Teslim Tutanağı sayfasına nasıl alabiliriz .Alınacak dosyada Y Koordinat :A1 hücresinde X Kordinatı ie B1 hücresinden başlıyor. Şartlar şöyle
1-Veri alınacak koordinat dosyasında örneğin 100 satır var. Bu verileri 4 e bölerek D18:E150,G18:H150,J18:K150,M18:N150 hücrelerine eşit şekilde paylaştıracak
2-Örneğin veri dosyasında 103 satırlık veri parsa 26-26-26-25 şeklinde paylaştıracak ve kalan boş satırları gizleyecek.
3-C18:C150,F18:F150,I18:I150 ve L18:L150 hücreleri arasına otomatik sıra numarası verecek.
Destek olursanız sevinirim.

Çözüm
Koordinat_Al kodlarını module9'a kopyalamışsınız.
Ben Module1'e yazmıştım.

User formun kod kısmında bulunan
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
1 yerine 9 yazmalısınız. Aslında Module adı yazmadan da olur ama başka bir yerde SayfaAdi adında bir değişken kullanılırsa çakışmasını engellemek adına module adını yazmak önemlidir.
aşağıdaki şekilde değiştirmeniz daha doğru olur..
HTML:
Kod:
Konu Sahibi
Sayın Alpi makroyu asıl dosyama uyarlamaya çalıştım .Fakat olmadı.Nerede yanlış yaptım bulamıyorum.Bakarsanız sevinirim

Ben Module1'e yazmıştım.

HTML:
Kod:
1 yerine 9 yazmalısınız. Aslında Module adı yazmadan da olur ama başka bir yerde SayfaAdi adında bir değişken kullanılırsa çakışmasını engellemek adına module adını yazmak önemlidir.
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Ben Module1'e yazmıştım.

HTML:
Kod:
HTML:
Kod:
Sayın Alpi çok teşekkür ediyorum.Ellerinize sağlık

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri