• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile sütundaki verileri silme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

nunu446

Yeni Üye
Aldığı beğeni
23
Excel V
Office 2019 EN
Konu Sahibi
Merhaba. Altda eklediğim dosyada bulunan E ila F sütundaki verileri makro ile nasil silebiliriz? Resimde işarelediğim yerden aşağı silinsin ( E1,E2,E3 ve F1,F2,F3 hücreleri hariç )

Konu Sahibi
Kopyalamaktan kastınız,
"Sağ tık>taşı yada kopyala>kopya oluştur>sonataşı" metodu mu?
Bu ise sorun olmaz.
Eğer mevcut hücreleri kopyalayıp aynı sayfanın altına yapıştırmak ise;
19. satırda A19:E19 aralığı birleştirilmiş olduğundan kodda hataya neden olacaktır.

siz hangisinden bahsediyorsunuz?
Yok öyle değil, sona değil de, sondan bir sayfa öne ve ya 1-ci sayfadan sonraya kopyalamak istediğimde hata verioyr.

Sorun kodlardan değil sizin bilgisayarınızdan ve kurulu programlardan kaynaklanıyor.
Yol/Dosya erişim hatası.
Muhtemelen antivirüs veya benzer bir program dizin yapınızda değişikliğe neden oluyor.
Bu antivürus veya benzeri programları devredışı bırakıp/tamamen kaldırıp deneyiniz.
Çünkü excel dosyanız bende aynı sorunu göstermiyor.

Konu Sahibi
Sorun kodlardan değil sizin bilgisayarınızdan ve kurulu programlardan kaynaklanıyor.
Yol/Dosya erişim hatası.
Muhtemelen antivirüs veya benzer bir program dizin yapınızda değişikliğe neden oluyor.
Bu antivürus veya benzeri programları devredışı bırakıp/tamamen kaldırıp deneyiniz.
İçerisindeki verilerle ilgili sanırım, içerisindeki verileri silince kopyalanıyor, silmediğimde hata veriyor.

Konu Sahibi
Yol/Dosya erişim hatası.
Özelden bana yaza bilirmisiniz?

Sayın @nunu446 özelden çözüm veremiyoruz. Genelde sorularınızı net bir şekilde ifade ederseniz çözümler de hocalarımız tarafından aktarılır.
Anlayışınız için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Yol/Dosya erişim hatası.
Problem şu: Dosyanı masa üstüne kopyalayıp, orda açtım ve sayfayı kopyalaya bildim, ama orjinal dosyanın olduöu yerde sayfa kopyalanmıyor, bunu nasıl çözebilrim, onu da söylemeliyim ki, orjinal dosya bir internet ağındaki bir kaç bilgisayarın eriştiği ana bilgisayarda.

Konu Sahibi
Şöyle ki 3 tane bilgisayar aynı ağdaki bir ana bilgisayara bağlı ve o PC çalışmadığı sürece biz bilgisayardan çalışamıyoruz. İngilizcesi "Shared folder" diye geçiyor ismi.

Anladığım kadarıyla,
ağdaki dosya ile çalışırken ana bilgisayara erişim bir şekilde kesiliyor.
ana makine kapalı veya ağ bağlantı/yetki/ayarlarında sorun olduğunda dosya o yola erişemediğinden sorun oluyor gibi görünüyor.
ben bu konuda yardımcı olamayacağım.

Anladığım kadarıyla,
ana makine kapalı veya ağ bağlantı/yetki/ayarlarında sorun olduğunda dosya o yola erişemediğinden sorun oluyor gibi görünüyor.

Konu Sahibi
Anladığım kadarıyla,
Teşekkürler @Balta hocam, Çok yardımcı oldunuz, bu bile yeter.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri