• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile sütun gizleme ve açma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
135
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar.
Ekli dosyanın giriş sayfasında 11-612 satırları arasında 1'den küçük satırları gizleyen ve sayfa koruması yapan makro kullanıyorum.
Bu makroya ek olarak Giriş sayfası AS6 da Komisyon Müdürü yazıyorsa AK-AS arasındaki sütunları gizleyecek
Yazmıyorsa Z-AJ arasındaki sütunları gizleyecek bir makroya ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Çözüm
Sayfa koruması varken yeşil alana 1 veya 2 yazdığımda Z-AJ arasındaki sütunları gizleyecek Boş kaldığında ise K-AS arasındaki sütunları gizleyecek.
S Sayfa koruması yokken yapıyor varken yapmıyor
sayfayı koruması varken dener misiniz
Daha önce bahsettiğim kodu Worksheet_Change olayına da uygulamanız yeterli olacaktır.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba arkadaşlar.
Ekli dosyanın giriş sayfasında 11-612 satırları arasında 1'den küçük satırları gizleyen ve sayfa koruması yapan makro kullanıyorum.
Bu makroya ek olarak Giriş sayfası AS6 da Komisyon Müdürü yazıyorsa AK-AS arasındaki sütunları gizleyecek
Yazmıyorsa Z-AJ arasındaki sütunları gizleyecek bir makroya ihtiyacım var. Teşekkür ederim.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhaba Murat bey.
Kodu uygulayıp düğme ekleyip kodu tanımladım düğmeye.
AS6 Komisyon Müdürü iken AK-AR yi düğme ile gizliyor.
Ancak Komisyon Başkanı veya Komisyon Üyesi olduğunda AC-AJ arasını gizlemiyor.
Kusura bakmayın AS6 daki bilgilerin formül ile değiştiğini yazmayı unutmuşum.
AT5 e 1 yazdığımda Komisyon Başkanı, 2 yazdığımda Komisyon Üyesi, Boş bıraktığımda ise Komisyon Müdürü yazıyor.
Size zahmet makroyu AS6 da Komisyon Müdürü yazdığında yada AT5 boş olduğunda düğme kullanmaksızın otomatik olarak Giriş sayfası AK-AS arasındaki sütunları gizleyecek,
AS6 da Komisyon Başkanı veya Komisyon Üyesi yazdığında yada AT5 de 1 veya 2 yazdığında ise AK-AS arasındaki sütunları açıp Z-AJ arasındaki sütunları gizleyecek şekilde güncelleyebilir misiniz?

Konu Sahibi
Birde Z-AA-AB sütünlarında DAMGA(127) ile yazdırdığım işareti makro ile genişletebilir miyiz?

Birde Z-AA-AB sütünlarında DAMGA(127) ile yazdırdığım işareti makro ile genişletebilir miyiz?
Kafam karıştı söylediklerinizden ama bir deneyin iki makro paylaşıyorum ikisinide kullanmanız gerekiyor
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhaba murat bey teşekkür ederim elinize sağlık.
Her 2 makroyu da yükledim. Gizleme ve açmayı yapıyor. Z-AA-AB sütünlarında DAMGA(127) ile yazdırdığım işareti makro ile genişletmedi. Onun için başka bir çözüm bakacağım.
Asıl dosyama uygulayıp tekrar dönüş yapacağım.

Konu Sahibi
Merhaba Murat bey. Sadece 1.kod ile metine göre gizleme ve açma işlemi yaptı. Ancak sayfa koruması olduğunda kod çalışmıyor. Size zahmet sayfa koruması olduğunda da çalışacak şekilde güncelleyebilirmisiniz? Sayfa koruma 7895123

HTML:
Kod:

Kodlarınız nedir, ne değildir bilmiyorum ama konu içindeki son mesaja göre yorum yapıyorum.
Üstte yazmış olduğum mantık ile sorunu halledebilirsiniz.

Ayrıca sayfalarınızda koruma varsa aşağıdaki gibi yapılabilir.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Merhaba sayın aeGNoR uyguladım ama hata verdi. Kodlar gönderdiğim excel dosyası giriş sayfasında. Şifre 7895123

Merhaba sayın aeGNoR uyguladım ama hata verdi. Kodlar gönderdiğim excel dosyası giriş sayfasında. Şifre 7895123
Sizin uyguladığınız şekliyle bende sorunsuz çalışıyor.
Çeşitli şekillerde test etmek için tekrar tekrar denedim hepsinde sorunsuz çalıştı. Ne hatası aldığınızı yazabilir misiniz? Ya da ekran görüntüsü paylaşabilir misiniz?

Konu Sahibi
Sayfa koruması varken yeşil alana 1 veya 2 yazdığımda Z-AJ arasındaki sütunları gizleyecek Boş kaldığında ise K-AS arasındaki sütunları gizleyecek.

Daha önce bahsettiğim kodu Worksheet_Change olayına da uygulamanız yeterli olacaktır.
HTML:
Kod:

Çözüm
Kontrol eder misiniz?

Konu Sahibi
Teşekkür ederim bilgisayar başına geçtiğimde kontrol edip dönüş yapacağım

Konu Sahibi
Merhaba sayın aeGNoR teşekkür ederim elinize sağlık.
Makro örnek dosyamda çalışıyor. Ancak asıl dosyama uyguladığımda çalışmıyor. Sizin gönderdiğiniz örnek dosyayı taşıdım o da çalışmadı. Ancak nedenini çözemedim.. Size zahmet ekli dosyada giriş sayfasındaki Sözlü Değerlendirme Listesi yazısına tıklayarak makroyu asıl dosyama uygulayabilir misiniz?
Birde son makroda her işlemden sonra sayfa koruması yapıyor. Onun yerine kayıt ettiğimizde sayfa koruması yapacak şekilde düzenleyebilir misiniz?

Merhaba sayın aeGNoR teşekkür ederim elinize sağlık.
Makro örnek dosyamda çalışıyor. Ancak asıl dosyama uyguladığımda çalışmıyor. Sizin gönderdiğiniz örnek dosyayı taşıdım o da çalışmadı. Ancak nedenini çözemedim.. Size zahmet ekli dosyada giriş sayfasındaki Sözlü Değerlendirme Listesi yazısına tıklayarak makroyu asıl dosyama uygulayabilir misiniz?
Birde son makroda her işlemden sonra sayfa koruması yapıyor. Onun yerine kayıt ettiğimizde sayfa koruması yapacak şekilde düzenleyebilir misiniz?
Kayıt ettiğimizde demenizdeki kasıt tam olarak nedir orasını anlayamadım. AT5 hücresinde değişiklik olursa kilitleyecek şekilde yapsak olur mu? Ya da tam olarak neresi değiştiğinde kilitleyecek neresi değiştiğinde kilitlemeyecek orasını bildirirseniz ona göre bir daha revize ederim.
Not:Kusura bakmayın çözüm üretirken sadece soru sorulan kısım ile ilgileniyorum, diğer operasyonlar nedir diye pek anlamaya çalışmıyorum çözüm süreci uzamasın diye.

Konu Sahibi
Kayıt ettiğimizde demenizdeki kasıt tam olarak nedir orasını anlayamadım. AT5 hücresinde değişiklik olursa kilitleyecek şekilde yapsak olur mu? Ya da tam olarak neresi değiştiğinde kilitleyecek neresi değiştiğinde kilitlemeyecek orasını bildirirseniz ona göre bir daha revize ederim.
Evrakı kayıt ettiğimde demek istedim sayın aeGNor.
Ancak AT5 değiştiğinde de kilitleyebilir.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri