• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro İle Sıraya Yazmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
125
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar
ekli dosya veri girişi sayfasında G18:V18 gücre aralığında ağaç boyları var. F20:F69 aralığında ise ağaçların çapları var. G20:V69 hücre aralığında ise çap ve boylara ait adet miktarları yazılı benim yapmak istediğim. Ağaç boylarının en küçüğü ve çaplarının en küçüğünden başlayarak makro ile verileri Sevk Pusalası sayfasına örnekte ki gibi buton yardımı ile aktarabilir miyiz. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Sırasına göre küçükten büyüğe doğru aktarım olmuyor. Bu şekilde kağıda dökmem zor oluyor. Sıralama olaiblir mi ?
Boy ve çap en küçükten başlayarak büyüğe doğru sıralanacak. Örnekteki gibi

Kodu güncelledim

Konu Sahibi
Hocam boy sıralamasında G18:v18 hücre aralığındaki boyu sıralamıyor. 2 boydan sonra 1,5 yazıyor

Konu Sahibi
Sayın SNNAY bilgisayarın başında olmadığım için kontrol edemiyorum. Aktarma yaparken Boyu ve çapı küçükten büyüğe doğru umarım sıralama yapar.Not:Boy ve çap karışık olabilir

Konu Sahibi
Sayın Hsn55
Önce boy sonra çapı küçükten büyüğe sıralamak için üstteki koda küçük bir ekleme yaptım. Kontrol edersiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Sayın userx boy ve çapını küçükten büyüğe doğru sıralama yapmıyor

Konu Sahibi
Ayrıca çap kısmı karışık olsa bile önce boyunu, sonra ise çapını küçükten büyüğe doğru sıralaması gerekiyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri