• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile sıfırdan küçük ve sıfırdan büyük değerleri sıralama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Gold Üye
Aldığı beğeni
67
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
14 Eylül 2025
Konu Sahibi
Ekli dosyadaki Ana Sayfada G6 hücresindeki veriye göre sıralama yaptırmak istiyorum. Örneğin G6 hücresindeki sayı -2,5, o zaman G sütunundaki tüm eksi sayılar sıralansın, yok eğer G6 hücresindeki sayı 2,5 ise o zaman da G sütunundaki tüm artı sayılar sıralansın. Ustalar bi el atarsanız çok memnun olurum.

G6 hücresindeki sayı - ise en küçük - sayıdan itibaren küçükten büyüğe doğru G sütununda mı sıralanacak, yada tam tersi g6 hücresindeki sayı + ise en büyükten küçüğe doğrumu sıralanacak?

Konu Sahibi
G6 hücresindeki sayı - ise en küçük - sayıdan itibaren küçükten büyüğe doğru G sütununda mı sıralanacak, yada tam tersi g6 hücresindeki sayı + ise en büyükten küçüğe doğrumu sıralanacak?

Üstat, G6 hücresi eksi ise eksilerin hepsi, artı ise artıların hepsi sıralansın, sıralama B hücresindeki tarihe göre olmalı.

Aşağıdaki resimdeki olsun istiyorum. Tarih sırası (yeniden eskiye doğru) bozulmasın.

sıralama.png

Konu Sahibi
Merhaba, yedek aldıktan sonra deneyip sonucu paylaşabilir misiniz;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Üstat cevap için teşekkür ederim, kodu Ana Sayfanın kod bölümüne yapıştırdım, çalışıyor fakat aşağıdaki kod ile filtreyi temizliyordum, şimdi temizleme yapılmıyor. Yani filtrelemeden sonra filtreyi geri açamıyorum.

HTML:
Kod:

NOT: Sanki sizin kod diğer satırları siliyor.

Konu Sahibi
Şöyle dener misiniz;

HTML:
Kod:

Üstat, şimdi sorun kalmadı, çok teşekkür ederim.

Fakat şöyle birşey var (sorun değil ama merak ettim), Ana Sayfada HAN. FİLTRELE butonuna tıkladığımda sanki merdiven çıkılır şeklinde filtreleme yapıyor. Bu koddan mı kaynaklanıyor?

Sorunun çözülmüş olmasına sevindim. Evet, o merdiven basamağı görüntüsü tamamen VBA’nın her satırı tek tek .Hidden = True/False ile işaretlemesinden kaynaklanıyor. Bu iki blok çalıştıkça, gizlenen ve gösterilen satırlar arasında basamaklı bir desen (merdiven) oluşuyor aslında burada satır satır gizleme yapıldığı için doğal olarak böyle görünüyor.

Konu Sahibi
Üstat anladım, eline sağlık, çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri