• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile sayfaya sığdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
135
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar. Ekli dosyada detaylı olarak açıkladığım şekilde dolu satırların satır yüksekliğini sayfaya sığdıracak, G7 ile AK23 arasındaki satırlara sadece 1 ve üstü rakamların girişine izin verilecek ve AL7 ile AL23 arasındaki her satır toplamının 50 saati geçmeyecek makroya ihtiyacım var. Yardım eder misiniz?

Çözüm
EĞER AP4 deki rakam 1 ile 10 arasında ise yazdırma alanındaki tüm satırların SATIR yüksekliği 27,
10'dan büyük olduğunda ise yazdırma alanındaki tüm satırların SATIR yüksekliği 24 olacak şekilde ayarlanabilir mi acaba,
AP4 deki rakamın bulunduğu SATIR ile 24.SATIR arasındaki A sütunu 1 den küçük olan yani gizlenen satırları dikkate almayacak şekilde
Selam,
kontrol edebilir misiniz?
Selam
1.Mesai cetveli sayfasındaki G7 ile AK23 arasındaki satırlara sadece 1 ve üstü rakamların girişine izin verilmesi,
0 X - vb. sıfır rakamı ile harf, noktalama işareti girişine izin verilmemesi,
ok
2. Mesai cetveli sayfasındaki Toplam Saat olan AL7 ile AL23 arasındaki her satır toplamının
50 saatten yukarısı için G-AK arasındaki satırlara giriş izni verilmemesi

ok
3. 2.satır ile 29.satır arasındaki satır yüksekliğini sayfaya sığacak şekilde ayarlaması
Ctrp-P yapıldığında değil yazdırma işlemi yapıldığında çalışır

Konu Sahibi
Merhaba Merakli_72 teşekkür ederim elinize sağlık. 1.ve 2.sıradakiler tamam. Sayfa yüksekliği için Ctrl-P yapmadan direkt yazdırma düğmesine tıklayarak yazdırdığımda da, Ctrl-P yapıp yazdırdığımda da ekrana sığdırmadı maalesef. Bendeki sıkıntı nedir acaba

Konu Sahibi
Şimdi fark ettim Merakli_72. Satır yüksekliğine göre aşağı yukarı değil de, sütun yüksekliğine göre sağa sola doğru sığdırmış. Eksik anlattım sanırım. Satır yüksekliğine göre aşağı yukarı olacak şekilde güncelleyebilir misiniz? Size zahmet

Ekrana sığmayan bir tablo örneği ekler misiniz, ihtimal bizim kontrol ettiğimiz yer dışına veri giriliyor olabilir

Konu Sahibi
Sizin gönderdiğiniz tabloyu çıktı aldım sayın Merakli_72. Herhangi bir giriş yapmadım. Alınan çıktının resmini ekliyorum. Gönderdiğiniz örnek dosyayı ön izleme yaptığınızda yatay olarak sığdırma yaptığı gözüküyor

kitap olarak ekleseydiniz keşke
sayfaya sığmamaktan kastınız çerçeve içine almaması mı
sona eklediğiniz ADI SOYADI şeklindeki bilgilerde aynı sayfada çıkmış sonuçta anlayamadım

Yani kitapta olupta yazdır dediğinizde sayfaya sığmayan veriyi merak ediyorum
nerdeki veri sığmıyor ikinci sayfaya taşıyor

Konu Sahibi
Sanırım tam anlatamadım sayın Merakli_72. Mevcut haliyle sayfada olan her şey çıktıda var onda sıkıntı yok.

Konu Sahibi
Mecvut mesai cetveli sayfasındaki A7 ile A23 satırları arasında 17 satır var ve AP4 deki rakamdan sonrasını gizliyorum. Sayfa 17 satıra göre ayarlanıp ta, 5 satır gözüktüğünde sayfa boş kalıyor. Bu nedenle mümkünse gizlenen satırları dikkate almayacak şekilde 2.satır ile 29.satır arasındaki satır yüksekliğini sayfaya sığacak şekilde ayarlanmasını talep etmiştim.

Konu Sahibi
Eğer daha kolay olacaksa AP4 5 e kadar ise satır yüksekliği 20 olsun, 8 e kadar ise 18 olsun gibi bir çalışmada yapabilirim sayın Merakli_72

Konu Sahibi
Sayın Merakli_72
Eğer AP4 deki rakam 1 ile 10 arasında ise yazdırma alanındaki tüm satırların satır yüksekliği 27,
10'dan büyük olduğunda ise yazdırma alanındaki tüm satırların satır yüksekliği 24 olacak şekilde ayarlanabilir mi acaba,
AP4 deki rakamın bulunduğu satır ile 24.satır arasındaki A sütunu 1 den küçük olan yani gizlenen satırları dikkate almayacak şekilde

Evet şimdi anlaşıldı :)
fakat şimdi çıkmam gerekiyor ve bayram dönüşüne kadar yokum
o zamana kadar bir cevap gelmezse bakarız olur mu
iyi bayramlar dilerim herkese

Konu Sahibi
Evet şimdi anlaşıldı :)
fakat şimdi çıkmam gerekiyor ve bayram dönüşüne kadar yokum
o zamana kadar bir cevap gelmezse bakarız olur mu
iyi bayramlar dilerim herkese

Merhaba Sayın Merakli_72 geçmiş bayramınız mübarek olsun. Bir cevap gelmedi sizde sonra müsait olduğunuzda bakabilir misiniz?

EĞER AP4 deki rakam 1 ile 10 arasında ise yazdırma alanındaki tüm satırların SATIR yüksekliği 27,
10'dan büyük olduğunda ise yazdırma alanındaki tüm satırların SATIR yüksekliği 24 olacak şekilde ayarlanabilir mi acaba,
AP4 deki rakamın bulunduğu SATIR ile 24.SATIR arasındaki A sütunu 1 den küçük olan yani gizlenen satırları dikkate almayacak şekilde
Selam,
kontrol edebilir misiniz?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri