• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile Sayfalar Arası Veri Çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

noartist

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,

Ekteki dosyada Rapor(makro içerikli) ve CSV dosyası bulunmaktadır, bu csv dosyası verileri makro ile rapor dosyasına aktarılmaktadır.
CSV dosyasında A sütunundaki username bilgileri Rapor dosyasında B sütununa işlenmektedir.
Rapor dosyasında Per No sayfasında kullanıcı bilgileri bulunmaktadır.
Rapor dosyasında B sütununa işlenen kullanıcıya ait diğer bilgileri Per No sayfasından çekmektedir.
Mevcut durumda Per No bilgisini bulunuyordu, ilave olarak Per No sayfasına "İsim Soyisim" "Bölge" "Görev" sütunlarıda eklendi bu verilerin de kullanıcıya göre Rapor sayfasında belirtilen sütunlara işlenmesi konusunda yardımcı olabilir misiniz ?

Şimdiden teşekkür ederim.

dilerim artık daha önce söylediğim
dilerim kodları inceleyip anlamaya çalışıyorsunuzdur, çünkü çalışmanız sürekli değişecek gibi bir an önce öğrenmeye başlamazsanız ilerde sorun yaşarsınız.
cümlesinin önemini kavramışsınızdır, çünkü access yada excel gibi açık kodlu, kolayca değişiklik yapabileceğiniz uygulamalarda, projenin sonu gelmez. her zaman eklenecek, değişecek yada çıkarılacak bir şey mutlaka bulunur. deneyimle sabittir: Bir arkadaşın ricası üzerine başladığım basit bir çalışma 2.5 yıl sürdü ve eğer ben "bu kadar yeter. benden pes." demeseydim hâlâ devam ederdi.

Konu Sahibi
dilerim artık daha önce söylediğim

cümlesinin önemini kavramışsınızdır, çünkü access yada excel gibi açık kodlu, kolayca değişiklik yapabileceğiniz uygulamalarda, projenin sonu gelmez. her zaman eklenecek, değişecek yada çıkarılacak bir şey mutlaka bulunur. deneyimle sabittir: Bir arkadaşın ricası üzerine başladığım basit bir çalışma 2.5 yıl sürdü ve eğer ben "bu kadar yeter. benden pes." demeseydim hâlâ devam ederdi.

halily hocam haklısınız bende konu açmadan önce kendimce bir şeyler deneyip uğraşıp ardından konu açmak zorunda kalınca mahcubiyetle çekinerek yazıyorum, düşüncelerinize saygı duyarım, teşekkür ederim.

"anlamaya çalıştığınızı" söylüyorsunuz ama yazdığım kodlarla ilgili tek soru sormadınız!
bu kadar yıldır VBA ile uğraşırım hâlâ başkasının yazdığı kodları anlamaya çalışırken zorlanırım bazen anlamam "hocam bunun anlamı ne?" diye sorarım. Sizlerden beklediğimiz de bu aslında: anlamaya çalışmanız, anlamadığınızda sormanız.
ayrıca eklediğiniz son örnekteki kodlar eski kodlar ne küçük/büyük değişiklikleri için eklediğimiz kodlar var ne de aynı tarih için birden fazla dosyadan veri almayı sağlayan kodlar... onlar iptal mi edildi?

Konu Sahibi
halily hocam haklısınız ancak ben vba konusuna bu sene başladım ve başlangıç seviyesinde eğitimler ve dokümanlarla ilerliyorum, kesinlikle başkasının yazdığı kodu düzenlemek sıfırdan kod yazmaktan daha zordur. Kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama sizin yazdığınız kodlarla ilgili soru soracak seviyeye değilim, aklıma bir şeyler geliyor tabi ki ama henüz sormaya da hazır değilim.
Yanlışlıkla eski rapor dosyasını paylaşmışım, değişiklikler iptal olmadı, kullanıyoruz kullandığımız dosya ekteki gibi.

1651180810994.png

eklediğiniz dosyaya göre olması gereken sonucu da ekler misiniz?

farklı verilerin olduğu 2 dosya eklerseniz tek ve çift dosya sonuçlarını kıyaslama imkanı olur
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

yada aşağıdaki kod
burada eski kodda daha az oynama yapıldı
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
rica ederim
iyi çalışmalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri