• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile başka bir excel çalıştırıp kaydet

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Safih00

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Herkese merhaba;

Şöyle bir sorunum var bu sorun çözülebilirse inanılmaz bir artı olacak benim için yardımlarınızı talep ediyorum.

Benim ektekine benzer bir excelim var. bartender design bir veritabanı programı yani kaç tane satır varsa onu bana pdf olarak veriyor ayrı sayfalarda.
Bartender programını bilmeyen çoktur belki de kimse bilmiyordur ama mantığı bu şekilde ilerliyor.

benim yapmak istediğim şey ise makroyu çalıştırdığım zaman otmatik bir şekilde pdf olarak yazdırması. Bunu kör topal bir şekilde yaptım. Otomatik bir şekilde progrmı çalıştırıp yazdırıyor ama isimlendirmeye gelince verdiğim ismi boş bırakıp hiçbir şey yazmıyor. Daha ilerisine gidemedim belki isimlendikten sonra kendi kendine masaüstüne kaydedecek. VBA için araçlardan kütüphaneyi ekledim BarTender 11.3 eklentisini.

Eğer bu konuda bana yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun kalırım. Lütfen aklınıza birşey gelirse bana sorun

Ekli dosyalar

• Kitap1.xlsm
    Kitap1.xlsm
    15.9 KB · Gösterim: 8
  • 1740682661141.png
    1740682661141.png
    79.1 KB · Gösterim: 21
Çözüm
Sayın Safih00 ;
Kapatmak istediğiniz program açıkken Görev Çubuğu'na sağ tıklayıp Görev Yöneticisini açın.
O ekranda kapatmak istediğiniz programa sağ tıklayıp "Dosya konumunu aç" seçin. Programın exe dosyasının olduğu klasör açılacak ve çalışan exe dosyası seçili gelecek. Aşağıdaki kodda notepad.exe yazan yere sizin exe dosyasının ismini yazın.

Shell "taskkill /f /im notepad.exe", vbHide
DİKKAT!!!
Bu kod notepad.exe programını hiçbir soru sormadan direk kapatır.
Konu Sahibi
Güncelleme:

Sorunu çözdüm Şu şekilde çözdüm belki ilgilenen arkadaşlar olur diye yazıyorum.

PDFCreator diye program var pdf yapmak yerine pdfcreatorde yazdırıyorum. Bu programda kendisi otomatik isim veriyor. Dün gece uykuya dalarken aklıma geldi :D. Şuan tek sorunum uygulamayı kapattırmak. Herşeyi yapıyor kapatırken hata verıyor sadece

Güncelleme:

Sorunu çözdüm Şu şekilde çözdüm belki ilgilenen arkadaşlar olur diye yazıyorum.

PDFCreator diye program var pdf yapmak yerine pdfcreatorde yazdırıyorum. Bu programda kendisi otomatik isim veriyor. Dün gece uykuya dalarken aklıma geldi :D. Şuan tek sorunum uygulamayı kapattırmak. Herşeyi yapıyor kapatırken hata verıyor sadece
Bunun için bir CMD ya da PowerShell ile betik oluşturabilirin hocam. Her pdfyi bir klasöre kaydettirip betikle hepsini yazdırabilirsin. Fakat dikkat etmen gereken şey 15ten fazla yazdırmana izin vermez, bu yüzden hepsini tek dosyada birleştir

Sayın Safih00 ;
Kapatmak istediğiniz program açıkken Görev Çubuğu'na sağ tıklayıp Görev Yöneticisini açın.
O ekranda kapatmak istediğiniz programa sağ tıklayıp "Dosya konumunu aç" seçin. Programın exe dosyasının olduğu klasör açılacak ve çalışan exe dosyası seçili gelecek. Aşağıdaki kodda notepad.exe yazan yere sizin exe dosyasının ismini yazın.

DİKKAT!!!

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Safih00 ;

DİKKAT!!!
Ümit hocam çok teşekkür ediyorum

' Dim MyProg As String, Process As Object
' MyProg = "Bartend.exe"
'
' For Each Process In GetObject("winmgmts:").ExecQuery("Select Name from Win32_Process Where Name = '" & MyProg & "'")
' Process.Terminate
' Next

ben bu kodu kullanarak kapattığımı düşünüyordum çünkü görev çubugunda kapanıyor olarak görümüyordu. Kullanmadığım zaman birikiyordu görev yöneticisinde.

Bu kodu deneyince hem programı kapatıyor hem görev yöneticisinde gözükmüyor.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri