• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Maildeki Ek uzantısı ne ise o uzantıya göre kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

bulentkars

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
88
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba;

Aşağıdaki kod ile Outlook>Çıkışlar Klasöründeki gelen mail eklerini C:\Dosyalar\klaösürüne kopyalama yapıyor.
Klasör içerisinde gelen eklerin hepsini xlsx olarak keydediyor.
Benim istediğim dosyanın uzantısı ne ise o uzantı ile kaydetsin istiyorum.
Gelen ekler xls,xlsx,xlsm uzantısı olabiliyor. ek uzantısı ne ise ona göre kaydetmesini istiyorum.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Excelde aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz deneme şansım olmadı ama çalışan mevcut kodu uyarladığım için sorun olacağını düşünmüyorum. Kodu Excelde kullanmak için referanslardan Microsoft Object Library'yi etkinleştirmeniz gerekir:
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Tamamdır, Elinize emeğinize sağlık çok teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun

Yahu kod Excel için değil Outlook için yazılmış bir makro. Excelde zaten sorun yaratır Outlook içinde kullanacaksınız bu makroyu. Exceli kim nereden çıkarttı?

Outlook'ta Alt+F11 tuşlarına basarak VBA Editörü açın sonra da sol taraftaki Project panelinde ThisOutlookSession üzerine sağ tıklayıp Insert / Module ile bir modül ekleyip kodu yapıştırın. Outlookta makrolar engelliyse Dosya / Seçenekler / Güven Merkezi / Güven Merkezi Ayarları / Makro Ayarlarına girin ve makroları etkinleştir seçeneğini işaretleyin. Outlookta geliştirici seçenekleri kapalıysa yine Dosya / Seçenekler / Şeridi Özelleştirden sağ taraftan Geliştirici menüsünü aktif edin ve açılan menüde mokralardan SaveAttachmentsToFolder makrosunu seçip çalıştırın. Atom parçalamaya döndürmeye gerek yok işi.

Yahu kod Excel için değil Outlook için yazılmış bir makro. Excelde zaten sorun yaratır Outlook içinde kullanacaksınız bu makroyu. Exceli kim nereden çıkarttı?

Outlook'ta Alt+F11 tuşlarına basarak VBA Editörü açın sonra da sol taraftaki Project panelinde ThisOutlookSession üzerine sağ tıklayıp Insert / Module ile bir modül ekleyip kodu yapıştırın. Outlookta makrolar engelliyse Dosya / Seçenekler / Güven Merkezi / Güven Merkezi Ayarları / Makro Ayarlarına girin ve makroları etkinleştir seçeneğini işaretleyin. Outlookta geliştirici seçenekleri kapalıysa yine Dosya / Seçenekler / Şeridi Özelleştirden sağ taraftan Geliştirici menüsünü aktif edin ve açılan menüde mokralardan SaveAttachmentsToFolder makrosunu seçip çalıştırın. Atom parçalamaya döndürmeye gerek yok işi.
Merhaba
Kod Outlook ta sorunsuz çalışıyor.
Ben kodları Excel Vba da çalıştırmak istemiştim.

Sevgili Dostum o zaman sorunuzu öyle belirteceksiniz ki ne siz ne de yardımcı olmaya çalışanlar boşuna vakit kaybetmesin. Sorunuzda kodun Outlook için yazılmış olduğunu ve bunun excele uyarlanmasını istediğinizi belirten tek bir ibare içermiyor. Burada uzman ya da yardımcı olmak isteyenlerin hepsi Outlook VBA bilmiyor ya da kodu gördüğünde Excel / Access / Outlook / Word / Project... vs. için yazıldığını anlayacak kadar tecrübe sahibi değil.
Hemen ilgilenmem mümkün değil, akşam saatlerinde bakmaya çalışacağım Excele uyarlanmasına.

Excelde aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz deneme şansım olmadı ama çalışan mevcut kodu uyarladığım için sorun olacağını düşünmüyorum. Kodu Excelde kullanmak için referanslardan Microsoft Object Library'yi etkinleştirmeniz gerekir:
Kod:

Çözüm
Excelde aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz deneme şansım olmadı ama çalışan mevcut kodu uyarladığım için sorun olacağını düşünmüyorum.
Çok teşekkür ederim.
Tam istediğim gibi olmuş.
Allah sizden razı olsun

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri