• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü macro ile farklı kaydet ( verilerin başka sayfa yerine kendinden çekilmesi )

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hunkar50

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Hocamlarım Kolay gelsin

A çalışma kitabından kopyaladıgım verileri B çalışma kitabına yapıştırdıgımda Verileri yine A çalışma kitabından almakta ..
örnek : =EĞERHATA(DÜŞEYARA(A15;Cheklist!B4:F1074;4;YANLIŞ);"") olması gerekirken
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A15;'[Revizyon Teklif.xlsm]Cheklist'!B4:F1074;4;YANLIŞ);"") olarak alıyor

Bunu : kopyala yapıştır veya farklı bir yöntem ile nasıl çözebilirim ...

* Veya aktif olan : Revizyon Teklif.xlsm çalışma kitabını, C5 Hücre degerine göre Farklı Bir Klasöre nasıl kayıt edebilirim?

( excel çözüm içerinde araştırma yaptım ama hücre değerine göre kayıt içeren bir konu göremedim )

Teşekkür ediyorum

Konu Sahibi
Hocalarım bir başlangıç yaptım ama devamını getiremedim...

Revizyon Teklif Çalışma kitabında bulunan ... Revizyon (vba) mısaki Teklifi Kaydet Butonunu Tıkladıgımızda ..

REVİZYON Klasöründeki Revkayit Çalışma kitabını açıp . ilgili verileri Revizyon hesap sayfasına işleyecek ardından C5 Hücresindeki deger adında 2022 Kalasörüne kayıt edecek...

Textboxlardaki verileri Revkayit sayfasına yazdırmayı başardım ama listbox2 den seçilen çoklu verileri a15 den başayıp sırası ile aşagıya dogru yazdırmayı başaramadım...

Listbox2 deki verileri revkayit sayfasına yazdırır ve ve kitabı C5 de ki hücre değeri adında 2022 klasörüne kayıt ettiriseniz geri kalan düzenlemeleri yapabilirim sanırım...

Teşekkür ediyorum...

Konu Sahibi
Sub Sayfayi_Excel_Dosyasi_Olarak_Kaydet()
Sheets("Revizyon Hesap").Copy
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="C:\Users\user\Desktop\takip\REVİZYON\" & _
Sheets("Revizyon Hesap").Range("c5").Value & " " & _
Sheets("Revizyon Hesap").Range("c6").Value & ".xlsm", FileFormat:=52
ActiveWindow.Close
End Sub

şu kod işimi çözüyor teşekkür ederim ark lar.
Buda çözmedi,, mevcut çalışma kitabını oldugu gibi c5 + c6 da olan degerler ile farklı nasıl kayıt edebilirim...

Yukarıdaki kayıt şekli ilede kodları yine Revizyon Teklif çalışma kitabından alıyor ...

**** Revizyon Teklif sayfasından vba ile işlemleri yaptırdıktan sonra bana lazım olan kod : mevcut kitabı C5 + C6 hücre degerlerinde 2022 klasörüne farklı kayıt ettirmek .

Teşekkür ediyorum..

Konu Sahibi
Hocalarım.. türlü yol denedim.. bir tane buldum dedim bu kezde kayıt ta bul değiştir sorununa takıldım..
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu yolu izledim fakat Revizyon Teklif çalışma kitabımızdaki 2022 Sayfasına Teklif Çıkardıgım müşteriyi ekleyemiyorum...

diğer yol olarak :
RevKayit.xlsm dosyasını kullandıgım zaman ise kopyala, yapıştır da aşagıda ki sorunla karşılaşıyorum..

örnek : =EĞERHATA(DÜŞEYARA(A15;Cheklist!B4:F1074;4;YANLIŞ);"") olması gerekirken
=EĞERHATA(DÜŞEYARA(A15;'[Revizyon Teklif.xlsm]Cheklist'!B4:F1074;4;YANLIŞ);"") olarak alıyor

Hangi yolu izlemeliyim bocaladım :(

Kopyala yapıştırdaki Başka Sayfa yerine kendi sayfasından çekebilsem yine sorun kalmıcak ...

Teşekkür ediyorum ...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri